Antiterrorsjef advarer mot bilterror på Karl Johan

Londons antiterrorsjef, Nick Aldworth, advarer mot bilterror i Karl Johans gate i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier tiltak er rett rundt hjørnet.

MANGLER TILTAK: Mange har kritisert manglende sikringstiltak på Karl Johans gate. Nå advarer også Londons antiterrorsjef mot bilterror i Oslos hovedgate Foto: Mari Hvattum
MANGLER TILTAK: Mange har kritisert manglende sikringstiltak på Karl Johans gate. Nå advarer også Londons antiterrorsjef mot bilterror i Oslos hovedgate Foto: Mari Hvattum

– Jeg gikk opp Karl Johans gate og grøsset, sa Aldworth da han deltok på Sikkerhetskonferansen i Oslo i september.

Han utdyper overfor VG:

– Gaten har en veldig lang og klar passasje, hvor du kan få katastrofale møter mellom biler og mennesker.

Antiterrorsjefen gikk opp hovedgaten opp mot slottet i Oslo med angrepet på La Rambla i Barcelona og Stockholm friskt i minne. Denne uken skjedde det igjen i New York.

Satte opp sperringer i London

– Det Westminster-angrepet viser oss er at hinder redder liv, sier Aldworth til avisen. Det var han selv som rekrutterte vakten som døde i angrepet i London, og satte opp sikkerhetsopplegget med fysiske sperringer rundt Westminster.

– Det gjør meg trist at min plan gjorde at noen døde, men det gjør meg glad at planen min hindret ham i å gjøre noe mye verre.

Det er byrådsleder Raymond Johansen som har øverste ansvar for sikringen av Karl Johan. TV 2 har i flere anledninger stilt spørsmål rundt de manglende sikringstiltakene. Nå sier Johansen at de vil få forslag til tiltak om kort tid.

– Oslo skal være en trygg by og bo i, sier Raymond Johansen, og legger til at det er blitt nedsatt en arbeidsgruppe til formålet.

(©NTB/TV 2)