Dele Alli og Tottenham ydmyket Real Madrid

Tottenham er videre og styrer mot gruppeseier i Mesterligaen etter tidvis å ha rundspilt de regjerende mesterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham - Real Madrid 3-1

Se sammendrag av kampen i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Tottenham imponerte med å få med seg ett poeng fra Santiago Bernabéu for to uker siden. Hjemme på Wembley tok London-klubben like gjerne hele potten, og mye av æren skal Dele Alli ha.

I sin første Mesterliga-kamp for sesongen var det han som skled inn Kieran Trippiers innlegg etter 26 minutters spill, før samme mann lurte Casemiro ned på rumpen og skjøt via Sergio Ramos til 2-0 for Spurs.

Dele Alli var også tredje sist på en fantastisk kontring som Christian Eriksen fullførte til 3-0 mot de regjerende Champions League-mesterne. Ti minutter før full tid reduserte Cristiano Ronaldo til 1-3, men det ble bare et trøstemål.

– De spiller Real Madrid ut av banen, skrev TV 2s ekspert Jesper Mathisen på Twitter etter 3-0-scoringen til Eriksen.

Seieren gjør at Tottenham er videre i Mesterligaen ettersom Dortmund og Apoel delte poengene. Tottenham ligger tre poeng foran Real Madrid.

Kampens store aktør, Dele Alli, ble historiens første Tottenham-spiller til å score mot Real Madrid i en obligatorisk kamp. Han ble også den første engelskmannen til å score mot spanjolene siden Danny Welbeck i 2013.

– Det var en fantastisk forestilling av oss. Vi visste at vi hadde sjanser dersom vi holdt oss til kampplanen, så vi er veldig fornøyde med resultatet. Jeg er ikke overrasket over at vi dominerte. Vi kunne ikke tro hvor mye rom vi fikk på Bernabéu, og det er ikke sånn at vi bare ønsker å møte disse lagene, men vi vil også slå dem, sier Dele Alli til BT Sport ifølge BBC.

Et skår i gleden for London-laget er at Toby Alderweireld måtte ut med en lårskade midtveis i første omgang.

Spillesugen Kane fra start
Harry Kane var frisk igjen og klar for kamp, og i løpet av de ti første minuttene viste han hvorfor Tottenham har savnet ham. Først slo han en fin ball i bakrom mot Christian Eriksens, men danskens dårlige førsteberøring gjorde at han ikke kom alene med målvakt Kiko Casilla.

Kane prøvde å lure Real Madrids sisteskanse et par minutter senere, men Casilla hang med på spissens lobb.

I det 14. spilleminutt slo Harry Kane en fin crossball mot Kieran Trippier, som banket hardt på volley inn foran mål. Bare en finger fra Casilla gjorde at Dele Alli på bakerste stolpe ikke skled inn 1-0.

Skade på forsvarskjempe
Tottenham-fansen hadde bare rukket å glede seg over Kanes tilbakekomst i en halv omgang da Toby Alderweireld holdt seg til baksiden av låret. Moussa Sissoko kom inn for belgieren, mens Eric Dier ble flyttet ned i midtforsvaret.

Etter 26 minutters spill tok Tottenham ledelsen. Nok en gang lurte Trippier seg opp på høyrekanten, og backen banket Harry Winks innlegg inn til Dele Alli, som skled inn 1-0. Det var imidlertid offside på Trippier før innlegget.

21 år gamle Dele Alli ble tidenes første Tottenham-spiller til å score i en obligatorisk kamp mot Real Madrid, da det eneste var et selvmål, og han ble den første engelskmannen til å nette mot spanjolene siden daværende Manchester United-spiss Danny Welbeck gjorde det i februar 2013.

Casemiro var nær ved å utligne tre minutter senere på Real Madrids første ordentlige sjanse, men midtbanespillerens avslutning ble reddet av Hugo Lloris. Keeperen måtte like etter redde to brukbare avslutninger fra Ronaldo.

Alli rundlurte Casemiro
Fem minutter før pause kunne Kane doblet ledelsen. Moussa Sissokos sleivete avslutning ble i stedet en fin pasning til Kane, som kom alene med Casilla, men Sergio Ramos kom inn og blokkerte målmaskinens skudd.

Real Madrid presset Tottenham i starten av andre omgang, men ti minutter inn i omgangen ble Casemiro rundlurt av Dele Alli to ganger, før han fyrte løs fra 16 meter. Ballen gikk via Sergio Ramos og inn bak Casilla.

Etter en drøy times spill hadde Madrid enorme muligheter til å redusere da vertene ikke fikk klarert innenfor egen boks, men Spurs slapp med skrekken.

Eriksen la på til 3-0
Etter 64 minutters spill kontret Tottenham mesterlig. Dele Alli gjorde et strålende forarbeid på midten og fikk med seg Harry Kane, som spilte inn til Christian Eriksen. Alene med Casilla var Eriksen sikker til 3-0 for Tottenham.

– Et av de flotteste målene jeg har sett på lang tid fra Tottenham. De spiller Real Madrid ut av banen. Vakkert, skrev TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på Twitter.

Et snaut kvarter før slutt kunne Dele Alli headet inn 4-0, men innlegget fra Kieran Trippier skled av pannen på 21-åringen. I stedet reduserte Cristiano Ronaldo til 1-3 like etter og gjestene øynet et lite håp, men Tottenham red av stormen og styrte inn til en svært imponerende 3-1-seier.