VW markerer en stor bilsuksess med egen Norges-modell, den skal selges i bare 300 eksemplarer.
VW markerer en stor bilsuksess med egen Norges-modell, den skal selges i bare 300 eksemplarer.

Denne bilen skal bare selges i Norge

Og fargene er hentet fra flagget vårt.

Lenge var VW Boble den mest solgte bilmodellen her til lands. Da den ble vippet ned fra tronen, måtte det en annen modell fra Volkswagen til.

Kompakte Golf har vært en stor suksess i flere tiår. Den er Norges desidert mest solgte bilmodell gjennom tidene, med over 250.000 eksemplarer.

Dermed står den for rundt en fjerdedel av alle solgte VW her til lands. Så populær har Golf blitt, at den har gitt navnet til sin egen bilklasse, den har lenge vært kjent som Golf-klassen.

Elektrisk suksess

En viktig faktor her har vært at VW etter hvert har tilbudt en rekke forskjellige utgaver. Golf har vokst til å bli en hel familie av biler, med svært mye å velge mellom, av både motorer og utstyr.

Her hjemme nyter også Golf godt av elektrisk drivlinje. Hel-elektriske e-Golf og den ladbare hybriden Golf GTE er begge blant Norges mest solgte biler så langt i år.

I forbindelse med markeringen av at det nå er solgt én million Volkswagen i Norge, har importøren tatt frem en særegen «Norgesmodell» av VW Golf.

Egen plakett er på plass på midtkonsollen.
Egen plakett er på plass på midtkonsollen.

Gammel Golf? Ta en titt på denne

Bare 300 biler

– I år hvor vi feirer milepælen en million solgte, er vi stolte av å kunne tilby en særegen norsk modell av Golf, Norges mest solgte bil, sier Anita Svanes, kommunikasjonssjef i Volkswagen.

Norges-modellen, Golf R-Line Limited Edition blir kun solgt her til lands, i et begrenset antall på 300 biler. Den er utstyrt med den nye TSI bensin-motoren på 1 liter og 110 hk, kombinert med en 7-trinns DSG automatgirkasse. VW lover at Golf R-Line Limited Edition skal leveres med en omfattende utstyrspakke.

Golf har gitt navn til hele Golf-klassen, her hjemme er den Norges suverent mest solgte bil flere år på rad.
Golf har gitt navn til hele Golf-klassen, her hjemme er den Norges suverent mest solgte bil flere år på rad.

Folke-sportsbilen ble helt ny

Koster under 350.000,-

Her handler det blant annet om R-Line utvendig styling, 17-tommers lettmetallfelger, adaptiv cruise control, parkeringssensorer foran og bak, dynamiske full LED-frontlykter med dynamisk lysassistent, Navigasjonssystem med 8’’ berøringsskjerm, en rekke førerhjelpsystemer og Ergo Active sportsseter med massasje og 14-veis regulering.

Golf R-Line Limited Edition leveres i fargene fra det norske flagget; Pure White, Tornado Red og Lapiz Blue metallic som egentlig kun er forbeholdt toppmodellen Golf R.

I tillegg får alle bilene en egen plakett i børstet aluminium på instrumentpanelet. som forteller at dette er en spesialmodell kun for Norge.

Golf R-Line Limited Edition har startpris fra kr 342.400.

Noen gir seg ikke før det virkelig tar av...

Se video under: Framtiden er elektrisk