Her er det første offisielle bildet av nye Jeep Wrangler. Og det er ingen tvil om hva dette er!
Her er det første offisielle bildet av nye Jeep Wrangler. Og det er ingen tvil om hva dette er!

Joda – denne bilen er faktisk helt ny

Noen legender tukler man ikke med!

Jeep Wrangler er en av de mest særpregede bilene på markedet. Den har røtter helt tilbake til andre verdenskrig og er forlengst en legende.

Jeep har vært gode til å ta vare på det originale særpreget, samtidig som bilen naturligvis har gjennomgått store forandringer siden starten.

Nå er det straks klart for en helt ny generasjon Wrangler. De første bilde-lekkasjene på den fikk vi i forrige uke, da bilder fra bilens instruksjonsbok kom ut på nettet, via en fanside for Wrangler. Nå har Jeep selv sendt ut tre offisielle bilder av nykommeren.

Puste lettet ut

Den skal debutere på bilutstillingen i New York sent i november. Men Jeeps dele- og tilbehørsavdeling Mopar har fått lov til å vise fram noen bilder av nykommeren, under bilshowet SEMA i USA akkurat nå.

De som fryktet at Jeep under nye italienske eiere (de er nå en del av Fiat Chrysler-konsernet) skulle finne på noe revolusjonerende nytt med Wranger, ja de kan puste lettet ut.

Nye Wrangler er nemlig svært tro mot tradisjonene. Dette designet roter man ikke til, selv om bilen blir ny. Den karakteristiske fronten med Jeep-grillen og runde frontlykter er på plass. Sidene er fortsatt rette og designet kantete så det holder. Det er nok en fordel å eie dagens versjon, for å kunne se særlig forskjell fra den til den nye utgaven.

Wrangler kommer i tredørs-utgave også. Da kan den bli så tøff som dette!
Wrangler kommer i tredørs-utgave også. Da kan den bli så tøff som dette!

Jeep Grand Cherokee Trailhawk II: Med denne synes du!

To motorer

Mopar håper naturligvis å selge mye tilleggsutstyr til Wrangler. Akkurat det har blitt en stor business etter hvert. Dette er typisk en bil som mange eiere ønsker å personliggjøre, gjennom en rekke tilvalg. Mopar gir kjøperne 200 forskjellige deler å velge mellom, helt fra starten av.

Det er grunn til å vente offroadegenskaper helt i toppklasse. Her har Wrangler solide tradisjoner som skal videreføres. Samtidig får bilen mer elektronikk og flere sikkerhetssystemer. Nødbrems er på plass, også et system som skal assistere bremsene når det er vått i veibanen. Tilhengerassistent skal også være på plass, greit å vite for de som skal bruke bilen til å trekke tunge lass.

I starten ligger det an til to motoralternativer: En 2-liters, firesylindret og en 3,6-liters V6. Wrangler kommer med både tre og fem dører.

Jeep Wrangler har røtter tilbake til andre verdenskrig. Designet er videreført fra det, men under skallet er den naturligvis langt mer moderne nå enn i starten.
Jeep Wrangler har røtter tilbake til andre verdenskrig. Designet er videreført fra det, men under skallet er den naturligvis langt mer moderne nå enn i starten.

Jeep: Dette er bestefaren til de sporty SUV-ene

Spionbilder i USA

Tidligere i høst har vi forresten hatt spionbilder av nye Wrangler her på Broom. Mathias Wehler (16) var på ferie i USA, og der traff han på en godt kamuflert Wrangler.

Han fikk fram mobilen og klarte å få tatt flere bilder av bilen. Selv med folien på plass var det lett å se at Jeep ikke hadde planer om å avvike for mye fra det tradisjonelle designet.

Jeep Actioncamper: Med denne går ferien over stokk og stein

Når det skal kamufleres i USA, gjøres det skikkelig. Ikke 'bare' folie her, nei. Men det er fortsatt ganske tydelig hvilken modell dette er. Foto: Privat
Når det skal kamufleres i USA, gjøres det skikkelig. Ikke "bare" folie her, nei. Men det er fortsatt ganske tydelig hvilken modell dette er. Foto: Privat

Se video: Her blir tyvene tatt på fersken – i 80 km/t