I HARDT VÆR: Skuespiller Kevin Spacey anklages for seksuell trakassering av yngre menn og mindreårige.
I HARDT VÆR: Skuespiller Kevin Spacey anklages for seksuell trakassering av yngre menn og mindreårige. Foto: Nicholas Kamm / AFP

Nye anklager mot Kevin Spacey (58)

Den meksikanske skuespilleren Roberto Cavazos (35) hevder Spacey har utsatt flere kolleger for seksuell trakassering.

Da Kevin Spacey (58) tidligere denne uken sto frem som homofil, beklaget han samtidig til medskuespiller Anthony Rapp for angivelig å ha trakassert Rapp seksuelt i 1986. På det tidspunktet var Rapp bare 14 år.

Nå har flere valgt å gå ut med historier om uønsket seksuell oppmerksomhet fra Spacey.

En av dem er den meksikanske skuespilleren Roberto Cavazos (35), melder BBC.

Ifølge det britiske nyhetsnettstedet skal det være snakk om hendelser fra da Spacey var kunstnerisk direktør på teateret Old Vic i London fra 2004 til 2015.

– Det virker som om det eneste kravet var å være en mann under 30 år for at Spacey fritt kunne ta på oss, skriver Cavazos på Facebook.

Cavazos, som spilte i flere teaterstykker ved teateret i den perioden, hevder at Spacey hadde det som vane å prøve seg på unge, mannlige skuespillere.

Selv opplevde han to ubehagelige tilnærminger som han avviste, men hevder at de andre ikke turte å gjøre det samme.

Tatt i skrittet

Den amerikanske filmskaperen Tony Montana har slitt med posttraumatisk stresslidelse (PTSD) etter at han i 2003 ble antastet av Spacey i en bar i Los Angeles.

Ifølge Montana tok Spacey et kraftig tak i skrittet hans.

Montana skal ha vært i 30-årene da trakasseringen fant sted. Han sier videre at han fjernet Spaceys hånd fra skrittet og gikk vekk, men at skuespilleren da fulgte etter ham inn på herretoalettet, forteller filmskaperen til Radar Online.

– Våknet med Spacey oppå seg

BBC skal ha avdekket påstander fra en anonym mann som hevder han ble trakassert av skuespilleren på midten av 80-tallet.

Mannen, som BBC har valgt å kalle «John», sier han møtte Spacey på en teaterskole. Like etter inviterte den prisvinnende skuespilleren ham med til New York. «John» skal da ha vært 17 år gammel.

Han sier videre at han våknet fullt påkledd på Spaceys sofa med skuespilleren oppå seg, kun iført undertøy.

«John» forteller at Spacey igjen ble lidenskapelig natten etter. Den anonyme mannen skal da ha brast ut i gråt fordi han var redd.

– Til Spaceys forsvar så trakk han seg da unna og gikk for å sove, forteller «John».

Legger «House of Cards» på is

Etter at anklagene kom frem har Netflix nå lagt produksjonen av «House of Cards», hvor Kevin Spacey spiller hovedrollen, på is.

Selskapene bak serien skriver ifølge CNN i en felles uttalelse:

«MRC og Netflix har bestemt seg for å stanse produksjonen av "House of Cards" sesong seks inntil videre, for å få tid til å gå over den nåværende situasjonen og for å ta opp eventuelle bekymringer hos våre skuespillere og medarbeidere.»