Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Colourbox

Surrogatmor trodde hun fødte tvillinger – men én av babyene var hennes egen

Et ultrasjelden medisinsk tilfelle gjorde at en amerikansk surrogatmor ble gravid samtidig som hun bar frem et annet barn. Etter fødselen ble hun fratatt sin biologiske sønn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jessica Allen (31) og forloveden Wardell Jasper (34) fra California, USA, var fornøyd som tobarnsforeldre.

Jessica bestemte seg for å bli surrogatmor for å kunne ha råd til å kjøpe nytt hus. Surrogati er lovlig i California og hun knyttet seg til selskapet Omega Family Global. Hun ble satt i kontakt med et kinesisk ektepar og gjennomgikk prøverørsbehandling. I april i fjor ble hun gravid med ekteparets barn.

Men så skjedde det som nærmest aldri skjer. Hun ble selv gravid med forloveden sin uten å vite det.

Ifølge ABC News er det bare rapportert om 10 tilfeller i verden hvor det er blitt unnfanget et nytt barn når en kvinne allerede er gravid.

Trodde det var identiske tvillinger

Seks uker etter at hun fikk vite at prøverørsbehandlingen hadde vært vellykket, så fortalte legen at hun var gravid med tvillinger. Ingen visste da at fostrene hadde ulike biologiske foreldre.

– Jeg ble jo litt redd, men samtidig fikk jeg høre at ekteparet ble kjempeglad for å få tvillinger. Ikke én eneste gang under graviditeten fortalte noen av legene meg at fostrene lå i hver sin fostersekk. Vi trodde at embryoet hadde delt seg og at det var to identiske tvillinger, sier Jessica til The New York Post som først omtalte saken.

Mamma Jessica Allen med sønnen Max. Foto: Facebook
Mamma Jessica Allen med sønnen Max. Foto: Facebook

Spedbarna, Mike og Max, ble født med keisersnitt 12. desember i fjor og fratatt 31-åringen umiddelbart. Dagen etter fikk hun se et bilde av guttene og reagerte på ulikhetene.

«De ser forskjellige ut, ikke sant?»

10. januar fikk hun tilsendt enda et bilde av guttene hvor moren skrev «De ser forskjellige ut, ikke sant? Har du tenkt på hvorfor?». Én uke senere ble barna DNA-testet og resultatet var tydelig; Mike var asiatisk fra det kinesiske ekteparet og Max var mulatt fra Jessica og hennes afroamerikanske forlovede.

– Jeg ble sønderknust av å vite at jeg hadde båret frem et barn som jeg ikke visste var mitt, og som ble tatt fra meg og plassert i armene til noen han ikke tilhørte, sier Jessica til The Independent.

Måtte kjempe for å få tilbake sin egen sønn

Da startet en heftig rettsprosess mellom det kinesiske ekteparet, surrogatbyrået og Jessicas familie. Ifølge The New York Post ville ikke det kinesiske ekteparet ha Max lenger og krevde at surrogatmoren skulle betale dem opp mot 180.000 kroner som kompensasjon for feilen. I mellomtiden skal surrogatselskapet Omega Family Global ha startet en adopsjonsprosess for lille Max.

Jessica og forloveden satt en advokat på saken og 5. februar fikk de tilbake sønnen sin som de ga navnet Malachi.

– Øyeblikket var utrolig følelsesladd og jeg begynte å klemme og kysse gutten min. Wardell og jeg planla ikke å utvide familien, men Malachi er en skatt. Jeg angrer ikke på at jeg ble surrogatmor, for det vil være det samme som å angre på sønnen min, men jeg håper andre som vurderer å bli surrogat lærer av historien min. Kanskje det kan komme noe godt for andre ut av dette marerittet.