Takahiro Shiraishi er siktet for drap og partering av ni personer han hovedsaklig møtte på Twitter. / AFP PHOTO / JIJI PRESS / STR / Japan OUT
Takahiro Shiraishi er siktet for drap og partering av ni personer han hovedsaklig møtte på Twitter. / AFP PHOTO / JIJI PRESS / STR / Japan OUT Foto: Str

Seriemorderen kontaktet fremmede på Twitter – drepte og parterte dem

Takahiro Shiraishi (27) innrømmer å ha drept ni mennesker siden august.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den groteske drapssaken som ryster Japan har tatt en ny vending.

NHK News skriver at drapsmannen trolig kontaktet suicidale mennesker på Twitter.

Kastet kroppsdeler i søpla

Han har forklart til politiet at han drepte dem alle første dagen de møttes etter å ha lovet dem hjelp med å ta selvmord.

Tirsdag ble det funnet kroppsdeler etter ni personer hjemme hos Shiraishi. Han har tilstått, og forklarer at han forsøkte å skjule bevisene ved å kutte likene opp i småbiter, og kastet dem ut med søpla. Han helte kattesand over for å skjule liklukt.

Da politiet ransaket leiligheten hans i søket etter en savnet 23 år gammel kvinne, fant de flere hoder og oppbevart i kjølebager. Deriblant hode til den 23 år gamle kvinnen.

23-åringen var meldt savnet, og politiet etterforsket saken. Hun ble sett observert med Shiraishi på en overvåkingsvideo fra en T-banestasjon i nærheten av Shiraishis bolig 23. oktober.

Selvmordspakt

I den siste twittermeldingen kvinnen hadde lagt ut sto det ifølge japanske medier: «Jeg leter etter en som kan dø med meg». Shiraishi skal ha svart: «La oss dø sammen».

Blant de døde er åtte kvinner og én mann. Fire av dem er tenåringer, skriver NKH News. Alle drapene er trolig begått mellom 22. august og 30. oktober.

Det første offeret skal ha vært en kvinne. Etter hun var død, tok han kontakt med kjæresten hennes som begynte å etterlyse henne på sosiale medier. Han drepte ham for å hindre at politiet ble involvert.

Han har forklart at han brukte flere twitterkontoer, og slettet både profiler og innlegg fortløpende for å skjule sin identitet. Han skal også ha forklart at han tok imot penger fra flere av ofrene.