INGEN MÅLMASKIN: Gary Lineker er ikke imponert over Karim Benzemas scoringsstatistikk i Real Madrid. Her er den franske spissen avbildet under helgens oppgjør mot Girona.
INGEN MÅLMASKIN: Gary Lineker er ikke imponert over Karim Benzemas scoringsstatistikk i Real Madrid. Her er den franske spissen avbildet under helgens oppgjør mot Girona. Foto: Josep Lago

Benzema slår tilbake mot Linekers kritikk

– Jeg blir flau på hans vegne, sier Real Madrid-spissen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under det forrige møte mellom Real Madrid og Tottenham tvitret tidligere England-spiss, nå fotballekspert hos BT Sport, Gary Lineker at han synes Karim Benzema er overvurdert.

Nå slår Benzema tilbake før returoppgjøret i London. Han er veldig klar på hva han synes om kritikken.

Jeg synes det er vanskeligere å ta imot kritikk fra tidligere spillere som har blitt journalister og som sprer hatet sitt rundt. De har hatt de samme vanskelighetene, men de har ingen solidaritet. Jeg blir flau på hans vegne, sier Benzema ifølge Mirror.

Scorer ikke nok

Det er ikke bare Benzema som får kritikk. Etter helgens 1-2-tap for Girona ligger Madrid nå åtte poeng bak La Liga-rival Barcelona. Manager Zinedine Zidane sier han ikke er bekymret fordi «sesongen er lang», og kaptein Sergio Ramos insisterer på at de har kommet tilbake etter å ha ligget åtte poeng bak før, noe som ikke stemmer. Real Madrid har aldri vunnet tittelen etter å ha ligget så langt bak.

ORDKRIG: Fotballekspert Gary Lineker er frittalende i sin kritikk på Twitter. Bildet er tatt under Wimbledon i 2015.
ORDKRIG: Fotballekspert Gary Lineker er frittalende i sin kritikk på Twitter. Bildet er tatt under Wimbledon i 2015. Foto: Justin Tallis

Det hjelper ikke at to av lagets viktigste målscorerere, Cristiano Ronaldo og Benzema, ikke scorer i ligaen. Paret står med bare ett mål hver i La Liga. Ronaldo stod riktignok over de fire første kampene etter å ha pådratt seg karantene i Supercupen mot Barcelona. Men er det et sted laget med flest europacup-seire (12) kan få ting på spor igjen, er det i Champions League.

Sprer ikke hat

Etter å ha hørt uttalelsene til Benzema fyrer Lineker tilbake på Twitter. Han sier at det å stille spørsmål om fotballen er jobben hans og at han absolutt ikke sprer hat.

– Er det bare meg eller er Benzema litt sensitiv? tvitret Lineker.

Kane kan returnere

Tottenham-spiss Harry Kane stod over helgens toppoppgjør mot Manchester United med en hamstring-skade, og er fortsatt usikker til kveldens kamp. Tottenham-manager Mauricio Pochettino fortalte Tottenhams TV-kanal at Kane har trent sammen med resten av laget og er forsiktig optimist angående Kanes sjanser til å starte kampen mot Madrid.

– Kanskje det er mulig, men jeg vil ikke si noe 100 prosent, sa Pochettino i går.

Real Madrid ble forrige sesong det første laget i historien til å vinne Champions League to år på rad, og Benzema har sjansen til å stilne noe av kritikken i kveld når Real Madrid møter Tottenham på Wembley. Begge klubbene står med sju poeng, og en seier til et av lagene vil så godt som sikre laget plass videre til åttendedelsfinalen.