Prøv deg på det italienske kjøkkenet

Minestronesuppe med persille-pesto står på menyen i dag. Har du for mye persille til overs kan du bruke denne til å lage en like god pesto som du får av basilikum.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minestronesuppe servert med persille-pesto

1 løk
ca 4 ss olivenolje
2 skiver bacon eller 2-3 ss hakket smakfull spekepølse
2 fedd hvitløk
4 ss tomatpuré
ca 100 g ris (langkokt ris) eller risoni ”små”pasta/makaroni
1 boks hermetiske knuste tomater
ca 6 dl kjøttkraft /buljong
1 fennikel
2-3 vårløk
evt. 2-3 gulrøtter eller 3-4 skiver sellerirot
ca 2 ts urtekrydderblanding
1 ss balsamicoeddik
salt, grovmalt pepper
finhakket persille
nyrevet parmesan

Slik gjør du:

Finhakk løk og surr i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minutter.

Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler og ha i gryten sammen med hermetiske tomater, kraft, krydder og ris/pasta og kok til grønnsakene er møre, ca 20 min. Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik og evt. pesto.

Serveres rykende varm med et godt dryss med nyrevet parmesan.

Pesto

2 ss pinjekjerner (stekt lett i panne)

1 stor potte persille eller basilikum

2 fedd hvitløk

ca 1 1/2 dl olivenolje

ca 50 g revet parmesanost

Slik gjør du:

Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt. Legg persille/basilikumbladene, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt.

Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.