Hun er ny programleder i God morgen Norge

Elin Ruhlin Gjuvsland (43) blir vikar for for Siri Nilminie Avlesen-Østli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag begynte Elin Ruhlin Gjuvsland (43) som vikar i God morgen Norge for Siri Nilminie Avlesen-Østli (33). Hun skal vikariere frem til jul og gleder seg til å starte opp i jobben i et program hun er selv svært glad i.

– Jeg elsker God Morgen Norge! Og føler meg skikkelig heldig som får lov til å bli en del av denne flinke gjengen. Og det er med ydmykhet jeg inntar dette studioet, tre timer direktesendt tv er ikke bare bare å håndtere. Heldigvis er det en redaksjonen med erfarne og dyktige folk, og Espen Fiveland er en stødig fyr – jeg er heldig som får lov til å lene meg på all kompetansen rundt meg, sier hun til TV 2.

Den tidligere NRK-profilen meldte overgang til TV 2 høsten 2016 da hun startet å jobbe med programmet «Nå eller aldri» som hadde premiére denne høsten.

MORGENFUGLER: Espen Fiveland får ny kollega i God morgen Norge. Elin Ruhlin Gjuvsland blir å se på morgenkvisten ut året. Foto: Espen Solli/TV 2
MORGENFUGLER: Espen Fiveland får ny kollega i God morgen Norge. Elin Ruhlin Gjuvsland blir å se på morgenkvisten ut året. Foto: Espen Solli/TV 2

– Forberedt på lite søvn

Gjuvsland er småbarnsmor, så det å stå opp tidlig for å komme seg på jobb, skal gå greit for programlederen. Hun har allikevel et ambivalent forhold til å stå opp tidlig, men legger mest vekt på at det er fint å komme i gang med dagen.

– Sønnen min på to har snudd døgnet mitt de siste åra, så jeg er ganske godt forberedt på lite søvn. Og så er det faktisk litt magisk å våkne litt før resten av byen, møte gatefeiere på veg til jobb, se lyset som kommer etterhvert. Og på Aker Brygge er det spesielt vakkert på morgenen, med soloppgangen rett inn mot studioet, sier hun.

Permisjon

Avlesen-Østli skal ut i permisjon for å jobbe i TV 2 Sporten med langrenn i vinter. Hun slutter på fredag og kommer tilbake på nyåret. Siri er full av lovord om vikaren sin, som hun ønsker lykke til i ny jobb.

– Jeg er sikker på at Elin mestrer dette, hun er stødig et og varmt menneske som passer rett inn i denne jobben. Espen Fiveland, som blir hennes makker er en klippe, så dette blir bra, avslutter Siri til TV 2.