Wayde van Niekerk feirer VM-sølv på 200 m. Nå blir det lenge til han får løpe igjen.
Wayde van Niekerk feirer VM-sølv på 200 m. Nå blir det lenge til han får løpe igjen. Foto: Tim Ireland

Friidrettsstjerne spilte kjendiskamp i rugby. Da gikk det galt

Wayde van Niekerks alvorlige skade ble først holdt hemmelig på grunn av hans eget bryllup.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den sørafrikanske løperstjernen Wayde van Niekerk skal opereres i USA etter at korsbåndet ble ødelagt i en kjendiskamp i rugby.

Niekerk er regjerende OL- og verdensmester på 400 meter. Han ødela korsbåndet og skadet menisken da han gled og falt under rugbykampen i Cape Town for over tre uker siden.

Hans manager Peet van Zyl bekreftet diagnosen overfor AP tirsdag og sa at skadens omfang har vært holdt hemmelig for ikke å overskygge Niekerks bryllup sist helg.

25-åringen skal opereres ved Steadman-klinikken i Vail, Colorado.

Kan bli borte i ni måneder

Det er usikkert hvor lang tid det vil gå før Niekerk kan konkurrere igjen, men han mister iallfall Samveldelekene i Australia i april. Skadefraværet kan bli mellom seks og ni måneder.

– Vi håper at han kan være tilbake i juli eller august, men det kommer an på hvordan operasjonen og opptreningen forløper, sa Van Zyl.

Niekerk, som har verdensrekorden på 400 meter, skal bli i Colorado noen uker etter operasjonen. Deretter skal han reise til Qatar for å starte opptreningen.

– I idrett skjer slike ting, men jeg har tillit til folkene rundt meg, inkludert legene, og håper at jeg kan løpe igjen i løpet av neste år. Jeg kommer til å være tålmodig, for jeg må bli helt bra før jeg konkurrerer igjen, sa Niekerk selv i en uttalelse.

(©NTB)