Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selskapene Uber Norway As og Uber BV vedtok bøtene på 2,5 millioner kroner hver torsdag forrige uke, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

«Foreleggene er rettskraftig avgjort ved vedtakelsen, følgelig vil saken ikke bli ført for domstolene», heter det i pressemeldingen.

–Selv om vi er uenig i forelegget, ønsker vi nå å konsentrere oss om å være et ansvarlig selskap som investerer i Norge på lang sikt. Derfor satte vi UberPOP på pause denne uken, og vi ønsker å fortsette den positive dialogen med myndighetene om nye reguleringer, sier Carl Endresen, Norges-sjef i Uber.

Uber beskriver seg som en samkjøringstjeneste, der privatbiler bestilles til en kjøretur, der sjåføren og passasjer deler omkostningene.

Skyssformidlerens virksomhet har rammet taxinæringen hardt en rekke steder. Taxinæringen mener Uber har urettmessige fordeler ved at de ikke følger regler til registrering, forsikring og utgifter som næringen er underlagt.

Uber ble etablert i 2009 og finnes i dag i 70 land og mer enn 500 byer. Tjenesten er imidlertid blitt forbudt som privattaxi-virksomhet mange steder. I mars ble Uber lagt ned i Danmark, og i London får de ikke fornyet lisensen de trenger for å operere i byen.

(©NTB)