ÅPNET UTSTILLING: Kronprinsessen Mette-Marit åpnet en utstilling om middelalderens norske dronninger
og deres innflytelse på sin samtid tirsdag.
ÅPNET UTSTILLING: Kronprinsessen Mette-Marit åpnet en utstilling om middelalderens norske dronninger og deres innflytelse på sin samtid tirsdag. Foto: Alley, Ned

mette-marit avslører:

Ville kalle prinsesse Ingrid Alexandra for Tyra Eufemia

Under åpningen av utstillingen «Dronningens ja» avslørte kronprinsesse Mette-Marit at de vurderte et helt annet navn for prinsesse Ingrid Alexandra, enn det de endte med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi hadde faktisk tenkt til å kalle Ingrid Alexandra for Tyra Eufemia, men vi syntes det ble så spesielt at vi turte ikke likevel, sa kronprinsesse Mette-Marit under åpningen av en utstilling i Trondheim i dag.

– Hadde det vært i dag, hadde vi nok gjort det, men vi er jo også glad for at det ble Ingrid Alexandra, sa kronprinsessen ifølge Adressa.

Tungt navn

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er glad for at prinsessen fikk navnet hun har i dag.

– Selv må jeg nok innrømme at jeg er veldig glad for at kronprinsparet den gang bestemte seg for Ingrid Alexandra. Tyra Eufemia er et vakkert navn, men kanskje litt tungt for en ungpike og prinsesse av i dag. På samme måte som kronprinsparet jo bare kaller sin datter Ingrid til daglig, ville hun trolig ha blitt kalt Tyra. Og det var faktisk navnet på en av kong Haakons søstre, som ofte besøkte sin bror i Norge, sier han.

PRINSESSEN: Kongehusekspert Kjell Arne Totland er glad kronprinsparet endte med Ingrid Alexandra.
PRINSESSEN: Kongehusekspert Kjell Arne Totland er glad kronprinsparet endte med Ingrid Alexandra. Foto: Poppe, Cornelius

Dronningutstilling

Kronprinsessen kom til Erkebispegården i Trondheim tirsdag for å åpne utstillingen «Dronningens ja». Dronning Sonja, som egentlig skulle åpne utstillingen, måtte melde avbud på grunn av ryggplager.

Utstillingen har sitt utspring i en ny bok om dronningrollen. Den tar for seg dronningene under middelalderen. Utstillingen er også en hyllest til dronning Sonja i forbindelse med at hun fylte 80 år tidligere i år.