Skremmende godt

Har du lyst å bake noe kreativt til de skumle gjestene som kommer snikende på døren? Eller kanskje bare overraske venner eller familie med noe godt? Her har du to oppskrifter som garantert vil falle i smak.

«Blodig» popcorn med hvit sjokolade


1 dl kremfløte
200 g grovhakket hvit sjokolade
3-4 dråper rød konditorfarge (til passe farge)
1 pose poppet popcorn

Slik gjør du:

Kok opp fløte i en liten kasserolle. Trekk kasserollen vekk fra platen og tilsett grovhakket hvit sjokolade. Rør rundt slik at all sjokoladen smelter og blandingen blir glatt og jevn. Tilsett rød konditorfarge til ønsket farge.

Hell popcorn i en stor bolle, tilsett sjokoladeblandingen og vend rundt med en slikkepott slik at popcornet dekkes av sjokolade. Fordel popcornet utover på et bakepapir slik at sjokoladen stivner .

Gulrotmuffins

2 egg
125 g sukker (bruk gjerne 75 g hvitt sukker og 50 g brunt sukker)
½ dl smeltet smør, for melkefri bruk olje eller margarin uten melk
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts kanel
1 finrevet gulrot (ca 100 g)

Ostekrem

100 g myk nøytral smøreost
35 g smør
50 g melis
1 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft
2-4 dråper rød konditorfarge (for en «blodig» glasur), sort og grønn glasur kan også brukes.

Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen det tørre og sikt inn i eggedosisen. Vend inn smeltet smør/ olje og revet gulrot.

Fyll røren i 10-12 muffinsformer, gjerne i et muffinsbrett. Stekes på 190 grader i ca. 20 min. Steketiden er avhengig ar størrelsen på muffinsene. Bruk en spiss liten trepinne og stikk i muffinsene. Henger det deig igjen på pinnen, må de stekes litt lenger.

Rør sammen alle ingrediensene til glasuren. Tilsett ønsket farge eller behold den hvit. Fordel glasur på avkjølte muffins.