BYGGER REDNINGSSKIP: Nina Jensen slutter som direktør i WWF-Norway. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix
BYGGER REDNINGSSKIP: Nina Jensen slutter som direktør i WWF-Norway. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB scanpix

Nina Jensen slutter i WWF for toppjobb hos Røkke

Frp-leder Siv Jensens søster skal redde verdenshavene fra forsøpling, forsuring, oppvarming og artsutryddelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nina Jensen slutter i lederjobben i Verdens naturfond (WWF) for å begynne som leder for olje- og fiskerimilliardær Kjell Inge Røkkes nye gigantprosjekt, skriver Dagbladet.

Jensen er marinebiolog og har vært forontfigur for WWF i en årrekke. Hun er også kjent som Frp-leder og finansminister Siv Jensens søster.

– Dette er den vanskeligste beslutningen jeg har tatt i mitt liv. Jeg har vært så lidenskapelig engasjert i WWF, og det kommer jeg alltid til å være. Denne organisasjonen har alltid vært målet mitt, og jeg kommer til å savne folkene som jobber her. Men samtidig har WWF aldri vært bedre rustet, sier Jensen til avisen.

Nå skal hun redde verdenshavene ved å lede gigantprosjektet og forsknings- og ekspedisjonsskipet REV (Research Expedition Vessel). Skipet skal være ferdigbygget i 2020 og inneholde blant annet et laboratorium, verksted, auditorium, plastforbrenningsanlegg, ubåt og masse annet utstyr for at forskere verden rundt skal kunne arbeide om bord.

– Vi skal virkelig få til store banebrytende endringer for livet i havet. Vi må snu de negative trendene for miljøet, livet på jordene og artene. Situasjonen er ikke spesielt lystig.

Ifølge avisen dobler hun lønna og får en årslønn på to millioner kroner. Det er én million mer enn hva søsteren tjener på Stortinget.