HJEMME: Tommy Kristiansen er i skyene over å hjemme i Sparta. Nå skal ha la konkurrentene i Get-ligaen få kjenne at han er tilbake.
HJEMME: Tommy Kristiansen er i skyene over å hjemme i Sparta. Nå skal ha la konkurrentene i Get-ligaen få kjenne at han er tilbake. Foto: TV 2

– Martin Ylven og gutta i Vålerenga skal merke at det blir vondt å møte Sparta

Tommy Kristiansen med klar melding til rivalene i Get-ligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tommy Kristiansen (28) har vendt hjem til Sarpsborg og Sparta etter et kort utenlandsopphold i Tyskland. Tøffingen ble offisielt presentert som Sparta-spiller tirsdag formiddag.

Roper varsku til konkurrentene
Get-ligaen blir en berikelse med Kristiansen tilbake på isen, og rivalene må belage seg på tøffe dueller igjen med den tidligere bøtte-løfteren fra Stavanger Oilers.

– Jeg skal laget litt show i Get-ligaen igjen. Jeg er en som liker å fyre opp. De kommer til å merke at jeg er tilbake. De skal ikke unnslippe det, sier Kristiansen til TV 2.

– Jeg er blitt mer voksen ute på isen, men spillestilen min er at jeg er fysisk, tøff og liker å lage litt show rundt det. Martin Ylven og gutta i Vålerenga skal merke at det blir vondt å møte Sparta.

Kristiansen har signert en fireårskontrakt med moderklubben og fortalte om kjærlighetsforholdet til Sparta som avgjørende for at han valgte dem. Oilers hadde etter det TV 2 erfarer et langt mer lukrativt tilbud på bordet, men pengene styrte ikke 28-åringens ønske.

– Stavanger gjorde det de kunne for å få meg hjem. Det var ikke det det stod på. Jeg ville hjem til Sarpsborg, til klubben jeg elsker mest av alt. Jeg gleder meg til å være en leder i laget, sier Kristiansen, som ikke ville avsløre noe rundt tilbudet fra Stavanger.

– Ikke en hockeybølle
I trenerteamet er man strålende fornøyd med at Kristiansen har vendt hjem igjen til klubben han forlot i 2013. Men at «bøllen er kommet hjem» vil ikke Sparta-treneren slutte seg til.

– Tommy er ikke en hockeybølle. Det ser du på hva han har produsert av mål og poeng fremover, men han har "edgen" ved seg at han spiller fysisk. Det er lov i hockey. Jeg synes han er en tøff, men ærlig spiller, sier Sjur Robert Nilsen.

På 17 kamper scoret Kristiansen to mål og hadde én assist i tyske Krefeld, men følelsen av manglende tillit og lite spilletid gjorde at sarpingen valgte å bryte kontrakten med klubben. Sterke meninger sendte Kristiansen på kant med treneren.

– Jeg hadde litt meninger ang. power play-spillet som ikke var så populært der nede. Jeg følte at jeg ble frosset ut. Jeg mener jeg er best i power play. Da jeg ikke fikk spille det, var jeg ikke fornøyd. Jeg tok det opp, men det ble ikke noen endring på det. Da valgte jeg å bryte kontrakten, sier Kristiansen.

Skal ta på seg farsrolle
Nå ser Kristiansen frem til å bli en leder for et Sparta-lag som har gjort det bra i Get-ligaen.

– Jeg er veldig glad for å komme tilbake til Sparta. Det er her jeg har tilbragt hele barndommen min. Jeg er oppvokst i klubben. Det føles helt riktig å komme hjem. Jeg gleder meg til å bære Sparta-drakten med stolthet. Jeg gleder meg til å spille for byen min igjen, sier Kristiansen.

– Det gleder meg at det er så mange unggutter som kommer opp. Det er mange talenter i Sparta. Jeg gleder meg til å hjelpe dem på veien til å bli fantastiske hockeyspillere. Det er mange på 17-18 år som jeg har veldig troen på. Jeg skal ta en liten farsrolle for guttene.

Fra tredjeplass er det bare fire poeng opp til serieleder Lillehammer for østfoldingene. Kristiansen er ikke spilleklar ennå, men klubben håper å få alt av nødvendige papirer på plass før torsdagens kamp mot Kongsvinger hjemme i Sparta Amfi.

– Jeg får hjem en Sparta-gutt som står for det vi vil ha. Lidenskapen. Tommy er kjent for å være en spiller som yter 100 prosent i hver situasjon og kan gjøre mål. En ærlig og herlig hockeyspiller. Har alle kvaliteter man kan ha som hockeyspiller. Han er god offensivt og defensivt, spiller fysisk og på grensen, men er en ærlig spiller, sier Nilsen.