SØK: Det har pågått et omfattende søk etter restene av Kim Wall ved Søvang og Dragør Havn på Amager torsdag. Hennes hode og to ben er funnet, mens armene fortsatt er savnet.
SØK: Det har pågått et omfattende søk etter restene av Kim Wall ved Søvang og Dragør Havn på Amager torsdag. Hennes hode og to ben er funnet, mens armene fortsatt er savnet. Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Danmark

Derfor kan Kim Walls død forbli et mysterium

Rettsmedisiner Peter Thiis Knudsen tror det kan bli vanskelig å undersøke om Peter Madsens forklaring stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kom det fram at Peter Madsen har innrømt å partert den svenske journalisten Kim Wall etter at hun døde av kullosforgiftning i ubåten da hun var ute på dekk.

Han fastholder dermed fortsatt at han ikke tok livet av Wall, men innrømmer å ha partert og dumpet liket.

– Denne forklaringen fører naturligvis til at politiet innhenter flere uttalelser fra rettsmedisinere og forsvarets ubåteksperter, uttalte visepolitidirektør Jens Møller Jensen mandag.

I vann over tid

Men rettsmedisiner Peter Thiis Knudsen ved Syddansk Universitet sier til Jyllands-posten at det kan bli svært vanskelig å se på likdelene av Kim Wall om hun faktisk døde av kullosforgiftning.

– Det man kan se ved kullosforgiftning er at likdelene blir rødere. De er normalt rødblå. Det kan man nok ikke se nå som det har gått så lang tid, sier han.

Fordi liket har ligget i vannet over lang tid, kan det dermed bli vanskelig å bevise eller motbevise at Peter Madsens uttalelser stemmer.

Thiis Knudsen har selv ikke sett liket av Wall, men forklarer at det også er vanlig, ved mistanke om kullosforgiftning, å sende liket videre til undersøkelse hos rettskjemiker.

– Uhell

Det var i august at den svenske journalisten Kim Wall forsvant under en reportasjetur sammen med Madsen om bord i hans hjemmelagde ubåt, UC3 Nautilus.

Ulike kroppsdeler har blitt funnet partert, én etter én, senest hodet og to ben. Armene er fortsatt ikke funnet.

Selv har Madsen tidligere forklart at Wall døde i ubåten ved et uhell, da en 70 kilo tung luke falt over henne, men dette stemte ikke overens med politiets obduksjon.

Madsen har godtatt frivillig fengsling til 15. november.