AaFK-treneren svarer på Riise-slakten

Aalesund-trener Trond Fredriksen lar seg ikke provosere av ramsalt kritikk fra John Arne Riise.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øverst ser du målene fra AaFKs 0-4-tap for LSK

Etter elleve sesonger i Eliteserien ser det nå bekmørkt ut for Aalesund. Klubben har ikke vunnet siden 25. juni og er på nedrykksplass.

– Skulle ha filleristet enkelte utpå der om jeg spilte selv eller var trener! Total uakseptabel oppførsel fra enkelte! Burde skamme seg, tvitret John Arne Riise (37), som kommer fra Ålesund og har hatt to perioder i klubben – en av dem under Fredriksen.

– Spillere som spilles på uvante posisjoner hver eneste kamp. Ikke noe system eller en plan. Fryktelig tungt som bror å se på sin egen bror oppleve dette. En trener som ødelegger alt av selvtillit til spillerne. Man kan si mye om spillerne, men treneren sitt ansvar her. Alt er borte, raste Riise.

Trond Fredriksen og John Arne Riise i diskusjon da Riise spilte for AaFK.
Trond Fredriksen og John Arne Riise i diskusjon da Riise spilte for AaFK. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove

– Når du taper, er du idiot

AaFK-trener Trond Fredriksen (40) er naturlig nok en presset mann etter de elendige resultatene, men lar seg ikke hisse opp over Riises meninger.

– Fotball er engasjement på godt og vondt. Vi lever i et demokrati, så folk må få lov til å uttale seg. Når du vinner fotballkamper, er du geni, og når du taper, er du idiot, sier han til TV 2

– Hva tror du kritikken skyldes? Det er ikke første gang du blir kritisert av John Arne...

– Nei, men jeg følger ikke med på det der. Ikke er jeg på sosiale medier og jeg holder meg langt unna aviser for tiden.

– Før kampen brukte han Twitter til å kritisere deg for å bruke spillere i feil posisjoner.

– Da lurer jeg litt på hvem han sikter til. Vi er ikke flere spillere enn de her, og når vi har skader og karantener og sånne ting, og hvis man bare har én spiller i en posisjon, så er det jo en annen som må spille der. Så enkelt er det.

– Tror du denne kritikken ha noe med at John Arne ikke ble brukt i den posisjonen han selv ønsket da han spilte for deg?

– John Arne fikk sine begrunnelser den gang. Men han skal få lov å ha engasjement, sier Fredriksen.

Lukter nedrykk

Nå lukter det for alvor nedrykk av Aalesund. I slutten av juni lå klubben på fjerdeplass etter 5-1-seieren over Odd. Siden har ikke sunnmøringene vunnet én eneste gang og tapt hele 9 av 13 kamper.

Med tre kamper igjen befinner Fredriksens menn seg under nedrykksstreken på nest sisteplass. Det skiller to poeng opp til Sogndal på kvalifiseringsplassen og ytterligere tre poeng til Tromsø på trygg grunn.

Det er vanskelig å se hvor Aalesund skal ta poengene de desperat trenger. Til helgen kommer gulljaktende Rosenborg på besøk. Deretter venter to formsterke lag i form av Sarpsborg (b) og Strømsgodset (h).