KORTHUSET FALLER: House of Cards avsluttes i 2018, melder Hollywood Reporter
KORTHUSET FALLER: House of Cards avsluttes i 2018, melder Hollywood Reporter Foto: Netflix

– Over og ut for House of Cards

Suksesserien har sin sjette og siste sesong i 2018, ifølge amerikanske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den verdensomspennende Netflix-suksesserien House of Cards går mot slutten.

Ifølge Hollywood Reporter vil serien avvikles etter at den sjette sesongen er ferdig sendt i 2018.

Ifølge produksjonsselskapet er avgjørelsen tatt for flere måneder siden, men timingen for lekkasjen har fått flere til å heve øyenbrynet.

Seriens store stjerne, Kevin Spacey, er nemlig i meget hardt vær om dagen, etter å ha blitt anklaget for å ha seksuelt antastet skuespiller Anthony Rapp da han bare var 14 år gammel.

Beklaget

Konfrontert med anklagene, sa Spacey at han ikke husket episoden, og kom samtidig ut av skapet som homofil.

– Jeg har elsket og hatt romantiske forhold med menn i livet, og jeg har nå valgt å leve et liv som homofil, skriver Spacey.

Det var i et intervju med BuzzFeed søndag, at Rapp fortalte om en fest Spacey arrangerte tilbake på 80-tallet, hvor Spacey hadde lagt an på Rapp, som på det tidspunktet kun var 14 år gammel.

Kevin Rapp anklager Spacey for seksuell trakassering.
Kevin Rapp anklager Spacey for seksuell trakassering. Foto: Chris Pizzello

Nå beklager Spacey, som beskriver hendelsen som en «dypt beklagelig hendelse som skjedde i fylla». – Jeg er så lei meg for det jeg har påført ham alle disse årene, sier Spacey.

Vekker avsky

Dette har vekket kraftige reaksjoner verden over. Flere mener det er usmakelig av Spacey å komme ut av skapet som for å «rettferdiggjøre» oppførselen sin.

– Ved å koble homoseksualitet med et ønske om å forføre mindreårige, bidrar Spacey til å fyre oppunder holdninger om at homofile menn er seksuelle rovdyr. Som en homofil mann som er kjent over hele verden, så burde han vite bedre, freser Matt Cain, redaktør for homsebladet Attitude Magazine, i en kommentar i The Independent.

Kommentaren fanger noe av essensen i den massive kritikken som har kommet mot Spacey fra flere meningsbærere og medier verden over.

Korthuset faller?

House of Cards er en av tidenes største serie-suksesser og på mange måter selve symbolet på Netflix' enorme vekst og suksess de siste årene.

I serien spiller Spacey den maktkåte politiske haien Frank Underwood, og seerne har fulgt hans hensynsløse og brutale streben etter makt og innflytelse i Washington gjennom fem sesonger.

I sesong seks tyder dermed alt på at korthuset kollapser en gang for alle for Frank Underwood. Og kanskje også for Kevin Spacey..?