Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Peter Madsen innrømmer å ha partert Kim Wall, det melder politiet i en pressemelding.

Politiet opplyser at Madsen i nye avhør har tilstått at han parterte den svenske journalisten etter at hun døde av kullosforgiftning i ubåten da han var ute på dekk.

Han fastholder at han ikke har drept Wall, men tilstår for første gang at han har partert henne for så å dumpe henne i sjøen.

– Denne forklaringen fører naturligvis til at politiet innhenter flere uttalelser fra rettsmedisinere og forsvarets ubåteksperter, sier visepolitidirektør Jens Møller Jensen.

Den danske oppfinneren har vært fengslet siden 12. august, siktet for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30) som forsvant under en tur i Madsens ubåt. Deler av liket av Wall er funnet i sjøen utenfor København og leting etter flere likdeler pågår.

Madsen nekter straffskyld. Han er også siktet for likskjending.

Frivillig fengsling

Tirsdag skulle nok et fengslingsmøtet avgjøre om Peter Madsen (46) skulle varetekstfengsles ytterligere eller ikke.

Nå er møtet avlyst fordi Madsen har godtatt å fengsles frivillig frem til 15. november, melder danske Ekstrabladet.

– Jeg kan informere opm at jeg nettopp har kunngjort at klienten min er enig med en forlengelse av varetektsfengslingen. Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark, til avisen.

Hevdet at Wall døde ved et uhell

Det var i august at den svenske journalisten Kim Wall forsvant under en reportasjetur sammen med Madsen om bord i hans hjemmelagde ubåt, UC3 Nautilus.

Ulike kroppsdeler har blitt funnet partert, én etter én, senest hodet og to ben.

Selv har Madsen forklart tidligere at Wall døde i ubåten ved et uhell, da en 70 kilo tung luke falt over henne. Ulykken skal ifølge Madsen ha skjedd da de to skulle opp i ubåtens tårn. Han innrømmer å ha kastet liket av Wall over bord, men har tidligere nektet for å ha partert liket.

Ikke kraniebrudd

Forklaringen hans om hodeskaden stemmer ikke overens med politiets obduksjon. Den viser at det er kroppsdelene til Kim Wall som er funnet, men at hun ikke hadde kraniebrudd.

– Det er ikke tegn på kraniebrudd, sier sjefsetterforsker ved drapsavsnittet, Jens Møller på pressekonferansen.

Ifølge politiet har hodet ligget lenge i vannet.

– Det er mindre skader på hodet, men ikke kraniebrudd eller merker etter stump vold. Det er ikke fastslått hva som har forårsaket de mindre skadene, sier Møller.

Politiet fant også en pose med klær tilhørende Kim Wall. I den samme posen lå det også en kniv.

– Nå skal klærne tørkes før det undersøkes, sier Møller, som legger til at klærne skal tørkes i et helt spesielt DNA-skap.

Politiet har ikke funnet armene etter avdøde Kim Wall.