Gjør skremmende oppdagelse i rockestjernens kjeller

Eventyrere tok seg inn i palasset som blant annet har tilhørt en Pink Floyd-stjerne og en berømt pop-produsent. De ble ikke skuffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En liten gruppe eventyrere fikk i høst full uttelling da de utforsket et forlatt herskapshus i britiske Gallowstree Common i Oxfordshire .

Huset har tidligere tilhørt Pink Floyd-gitarist David Gilmour (71), som på 90-tallet solgte det til den berømte pop-produsenten Trevor Horn (68).

På grunn av en tragisk skyteulykke som involverte Horns kone Jill Sinclair, har huset stått tomt siden 2007.

Briten Dan Dixon var en del av ekspedisjonen som tok seg inn i det gedigne palasset, og han forteller Caters News at det hele var overveldende.

– Husets størrelse var utrolig overveldende. Det hadde en fremtoning jeg aldri har opplevd før, sier Dixon, som driver Facebook-siden Abandoned and Derelict Britain.

Store navn rundt biljardbordet

Pink Floyd-albummet «A Momentary Lapse of Reason» ble spilt inn i huset, og også store navn som store navn som Spandau Ballet og Jamiroquai har laget låter der.

I huset fant Dixon blant annet et biljardbord, som han ser for seg at artistene har hengt rundt. Biljardkulene lå fortsatt på bordet da han og teamet tok seg inn i huset.

– Pink Floyd og andre kunstnere må ha stått rundt bordet her etter innspillingene. Det var fantastisk å se det i så god tilstand, sier han.

Og:

– Det var ganske skummelt.

Herskapshuset har 11 soverom, og har ifølge Caters News en verdi på omtrent 130 millioner kroner.

Ville oppleve hver millimeter

I kjelleren gjorde teamet et funn de nok aldri kommer til å glemme.

De kom over en gravsten det står «Little Jack» på. Dødsdatoen på stenen var 17. april 1909. Gutten ble bare syv år gammel.

På gravstøtten står det følgende:

«Little Jack, April 17th 1909. Aged seven years. Thy love to me was wonderful».

Det er foreløpig ikke kjent hvem «Little Jack» var, eller hvorfor gravstøtten befinner seg i kjelleren.

Daily Mail skriver at huset ble bygget rundt 1580 for biskopen i Reading.

– Til tross for spindelvevene, gravstenen og fuktigheten, var det vanskelig å forlate stedet. Eiendommen var bare fantastisk, og vi ville gjerne oppleve hver eneste millimeter av det, sier Dixon.