VENDER HJEM: Tommy Kristiansen (t.v.) er ferdig i Krefeld. Nå skal 28-åringen hjem til Sparta
VENDER HJEM: Tommy Kristiansen (t.v.) er ferdig i Krefeld. Nå skal 28-åringen hjem til Sparta Foto: Bendiksby, Terje

Kristiansen ferdig i Krefeld – vender hjem til Get-ligaen

Brøt kontrakten med Krefeld. Nå vender Tommy Kristiansen hjem til Sparta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et halvt år etter at Tommy Kristiansen (28) forlot Stavanger Oilers til fordel for spill i utlandet er det slutt. Den tyske klubben Krefeld opplyser på sine hjemmesider mandag at Kristiansen er løst fra kontrakten.

– Mange som lurer nå. Jeg valgt å forlate Krefeld grunnet jeg følte jeg ikke fikk tilliten jeg fortjente, skriver Kristiansen i en Twitter-melding.

På 17 kamper scoret Kristiansen to mål og hadde én assist, men følelsen av manglende tillit og lite spilletid er grunnen til at 28-åringen nå vender tilbake til Norge.

– Det er jeg som har spurt om å få lov til å bryte kontrakten med Krefeld Pinguine og ikke de som har sparket meg. Jeg har holdt på en liten stund med dette, og har fått klarsignal i dag, sier Kristiansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nå blir det er retur til Norge og Get-ligaen. Etter det TV 2 erfarer signerer Kristiansen en fireårskontrakt og blir presentert som Sparta-spiller på en pressekonferanse kl. 09.00 tirsdag. Dermed vender 28-åringen tilbake til klubben han spilte for frem 2013.

Etter det TV 2 kjenner til var Kristiansen på vei tilbake til Sparta allerede før sesongen. Krefter i næringslivet hadde forpliktet seg til å være med på kronerullingen for å få Kristiansen til klubben, men tilbudet ble aldri til en avtale da tyske Krefeld kom på banen og lokket 28-åringen til spill i utlandet.

Nå ser det imidlertid ut til at veiene til Sparta og Kristiansen møtes igjen. Klubben og sponsorene er villige til å dytte nok penger i Kristiansens retning for å gjøre ham til Sparta-spiller. Stavanger Oilers er også interessert i sin tidligere elev og har kommet med meget lukrativt tilbud, men det skal ikke ha utgjort forskjellen når Kristiansen tok valget sitt.

Sparta ligger på tredjeplass i Get ligaen fire poeng bak serieleder Lillehammer.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Kristiansen for en kommentar.