Et halvt år etter at Tommy Kristiansen (28) forlot Stavanger Oilers til fordel for spill i utlandet er det slutt. Den tyske klubben Krefeld opplyser på sine hjemmesider mandag at Kristiansen er løst fra kontrakten.

– Mange som lurer nå. Jeg valgt å forlate Krefeld grunnet jeg følte jeg ikke fikk tilliten jeg fortjente, skriver Kristiansen i en Twitter-melding.

På 17 kamper scoret Kristiansen to mål og hadde én assist, men følelsen av manglende tillit og lite spilletid er grunnen til at 28-åringen nå vender tilbake til Norge.

– Det er jeg som har spurt om å få lov til å bryte kontrakten med Krefeld Pinguine og ikke de som har sparket meg. Jeg har holdt på en liten stund med dette, og har fått klarsignal i dag, sier Kristiansen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Nå blir det er retur til Norge og Get-ligaen. Etter det TV 2 erfarer signerer Kristiansen en fireårskontrakt og blir presentert som Sparta-spiller på en pressekonferanse kl. 09.00 tirsdag. Dermed vender 28-åringen tilbake til klubben han spilte for frem 2013.

Etter det TV 2 kjenner til var Kristiansen på vei tilbake til Sparta allerede før sesongen. Krefter i næringslivet hadde forpliktet seg til å være med på kronerullingen for å få Kristiansen til klubben, men tilbudet ble aldri til en avtale da tyske Krefeld kom på banen og lokket 28-åringen til spill i utlandet.

Nå ser det imidlertid ut til at veiene til Sparta og Kristiansen møtes igjen. Klubben og sponsorene er villige til å dytte nok penger i Kristiansens retning for å gjøre ham til Sparta-spiller. Stavanger Oilers er også interessert i sin tidligere elev og har kommet med meget lukrativt tilbud, men det skal ikke ha utgjort forskjellen når Kristiansen tok valget sitt.

Sparta ligger på tredjeplass i Get ligaen fire poeng bak serieleder Lillehammer.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Kristiansen for en kommentar.