Farmen-Eunike hadde mann og barn – så møtte hun drømmedama

Eunike Hoksrød (39) oppdaget sitt livs store kjærlighet da hun var på kjøretur med ektemannen Jørgen. Nå er Eunike, kona og eksmannen bestevenner.

I «Farmen» onsdag forrige uke, kastet Eunike Hoksrød (39) toppen for å protestere mot en religiøs gruppe som besøkte gården.

Mandag gjester Eunike «God Morgen Norge», hvor hun forteller om både puppestuntet, Smiths venner, eksmannen, og kona Vibekke.

Eunike brøt ut av Smiths venner da hun var 15 år gammel.

Hun flyttet på internat, og det mener hun var noe av det lureste hun kunne ha gjort.

– Jeg opplevde at jeg ble veldig alene på alt det trygge og fine, når familien er i det samfunnet. Jeg flyttet på internat, slik at jeg fikk flyttet fort ut. Det tror jeg var lurt, for da må du bygge opp et nytt nettverk rundt deg, for du blir alene. Slik var det den gangen. Jeg vet ikke hvordan det er nå, sier hun i videoen du ser over.

Oppdaget på kjøretur

På internatet møtte hun Jørgen, som hun senere giftet seg med og fikk to barn sammen med.

En dag de to var på kjøretur i Tønsberg, oppdaget hun Vibekke Hansen (39) på gata.

Vibekke skulle flere år senere bli hennes kone.

– Vi kjørte tur, og så så jeg henne på gata, og tenkte bare: «Åh!», forteller Eunike.

Og:

– Jeg sa at det var det vakreste menneske jeg hadde sett i hele mitt liv. Jeg glemte henne aldri. Det gikk et par år, og jeg snakket om dette lille trollet, for hun var en bustete liten snelle. Hun er så fin.

TVEKAMP: (øverst f.v.) Eunike, Camilla Cox Barfot, Halvor Sveen, Kristian Krubel Djupnes, Amalie Snøløs og Karianne Amlie Wahlstrøm ser spent på at Geir Magne Haukås kjemper seg videre mot Tom Evensen. Foto: Alex Iversen/TV 2
TVEKAMP: (øverst f.v.) Eunike, Camilla Cox Barfot, Halvor Sveen, Kristian Krubel Djupnes, Amalie Snøløs og Karianne Amlie Wahlstrøm ser spent på at Geir Magne Haukås kjemper seg videre mot Tom Evensen. Foto: Alex Iversen/TV 2

Ville ha eksmannen som forlover

For 15 år siden møtte hun Vibeke igjen, og de to ble et par.

– Du forlot ektemannen din for å bli sammen med Vibekke. Hvordan er forholdet mellom dere tre i dag, spør programleder Peter Bubresko (42).

– Forholdet vårt er veldig, veldig bra. Han bor rett oppi gata, og da jeg og Vibekke skulle gifte oss, så ville Vibekke ha ham som forlover. Nei, det går ikke, det blir for mye frem og tilbake. Det ble for rart. Vi har et kjempefint forhold. Vi er bestevenner, svarer 39-åringen.

Eunike og Jørgens barn er nå 15 og 17 år gamle.

Ikke forsidepike

På spørsmål om hvordan Eunikes forhold til Smiths venner er nå, svarer hun dette:

– Jeg tror ikke at jeg står høyt i kurs der. Jeg tror ikke at de har meg på forsiden for en reklame for menigheten.

Eunike forteller at hun var nødt til å gå i skjørt og ha lange fletter da hun var medlem av Smiths venner.

– Det første jeg gjorde da jeg brøt ut, var å klippe håret og kjøpe bukseskjørt. Det tok litt tid før jeg klarte å gå i bukser. Det sier litt om hvor hardt slike ting sitter, sier hun.

Se Eunikes puppeprotest her:

– På grensa til barnemishandling

Eunike forteller at hun ofte var redd da hun var i menigheten.

– Jeg gikk rundt og var redd. Jeg visste at... Hadde det vært Jesus' hjemkomst nå, hadde jeg ikke vært klar for det, så mye som jeg røra, sier hun.

Hun mener at en oppvekst i Smiths venner grenser til barnemishandling.

– Jeg har sagt det før: Det er på grensa til barnemishandling, det å skremme barn og unge med helvete. Jeg har fått meldinger fra folk i alle aldre om dette. Du skal ikke gå rundt og være redd, sier Eunike.