To personer pågrepet etter bankran i Hedmark

RENDALEN/OSLO (TV 2): En kvinnelig bankansatt ble truet med pistol av de to bankranerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidlig mandag morgen ble Sparebank 1 på Otnes i Rendalen i Hedmark ranet.

To personer pågrepet i en større politiaksjon, mistenkt for å stå bak ranet.

De ble pågrepet ved et grustak øst for Åkrestrømmen etter at politiet fikk helikopterbistand.

– Vi hadde helikopterbistand, samt hundepatrulje ute. Det gjorde det enklere for fotfolket nede å gå fram med pågripelsen, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt, Atle B. von Obstfelder, til NTB.

Norsk politi samarbeidet med svensk politi i jakten på gjerningsmennene.

Truet bankansatt

– Vi har observasjoner av en pistol og to personer som har forsøkt å ta seg inn i banken, sa operasjonsleder Atle Von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til TV 2 etter ranet.

En av mennene truet en kvinnelig bankansatt til å åpne minibanken før bankens åpningstid. Han ble observert med det som så ut som et skytevåpen.

Politiet vet ikke hva de to ranerne fikk med seg av verdier.

Gjerningsmennene kjørte fra stedet i en burgunderrød Opel Astra. De kjørte deretter av veien på riksvei 30 ved Åkerstrømmen. Politiet fryktet at de kom til stjele en annen bil.

To ansatte

Operasjonslederen presiserer at bankranet fant sted før åpningstid, i 08-tiden. Den kvinnelige ansatte som ble truet blir ivaretatt av arbeidsgiver og helsepersonell.

Informasjonsansvarlig for Sparebank 1 Østlandet, Siv Steinseth, bekrefter overfor NRK at det var en bankfilial bemannet med to ansatte som ble ranet mandag morgen.

Steinseth sier begge de ansatte er fysisk uskadd etter hendelsen. De to får nå hjelp av et kriseteam.

Den svenske avisen, Aftonbladet, skrev først at ranerne tok med seg en bankansatt og forlot stedet i en svenskregistrert bil. Politiet avkreftet senere at noen var savnet.

(NTB/TV 2)