Hamilton verdensmester tross uhell

Lewis Hamilton var nesten sist etter et tidlig sammenstøt med tittelrival Sebastian Vettel, men kjørte seg opp og sikret VM-tittelen i Formel 1.

VERDENSMESTER: Britiske Lewis Hamilton Foto: Moises Castillo

Den britiske Mercedes-føreren er verdensmester for fjerde gang etter å ha kjørt inn til 9.-plass i Mexicos Grand Prix.

Max Verstappen vant løpet for Red Bull. Ferrari-fører Vettel ble bare nummer fire og har ikke lenger muligheten til å innhente Hamilton i sammendraget.

– Det føles ikke virkelig. Det er ikke løpet du ønsker deg når du er 40 sekunder etter, men jeg ga aldri opp, sa Hamilton over radiosambandet rett etter løpet.

Blant de største
32-åringen tok sin første VM-tittel med McLaren i 2008 og vant med Marcedes både i 2014 og 2015. Med søndagens triumf har han passert idolet Ayrton Senna, som ble verdensmeter tre ganger.

Han sluttet seg til Vettel og Alain Prost som førere med fire titler. Bare to har vunnet flere: Michael Schumacher (7) og Juan Manuel Fangio (5).

– Jeg hatet løpet, men nå er jeg superglad. Lewis greide det, og laget vårt vant. Det er viktigst, sa Mercedes-sjef Toto Wolff til britisk Radio Five.

– Det var en bisarr ulykke i starten.

Duellerte
Hadde Vettel vunnet løpet, måtte Hamilton bli blant de fem første for å bli mester. De to duellerte hardt fra start, var borti hverandre og måtte begge i depot.

Hamilton trengte nytt høyre bakhjul, Vettel måtte få påsatt en ny spoiler.

Hamilton var på 20.-plass da han kjørte ut på banen igjen, og over radiosambandet spurte han laget om de trodde Vettel hadde gjort det med vilje.