SLIK ER VI VANT TIL Å SE HENNE: Kristine Minde i aksjon mot Nederland og Liza van der Most i VM-kvalikkampen forrige uke. Denne helgen vant den norske landslagsstjernen serien med sin svenske klubb.
SLIK ER VI VANT TIL Å SE HENNE: Kristine Minde i aksjon mot Nederland og Liza van der Most i VM-kvalikkampen forrige uke. Denne helgen vant den norske landslagsstjernen serien med sin svenske klubb. Foto: Pedersen, Terje

Norske Kristine (25) begynte å rydde - midt i champagneregnet

– Vi er et lag som rydder opp etter oss, sier den nykronede svenske mester Kristine Minde etter å ha blitt fanget av kameralinsene i et meget spesielt øyeblikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to norske landslagsspillerne Kristine Minde (25) og Frida Maanum (18) spilte hele kampen da Linköping sikret seg gullet i den svenske serien med 0-0 borte mot Kvarnsveden søndag.

Å feire seriegull i bortegarderoben er sjelden noe vaktmesterne setter pris på, men det blir ikke noe problem denne gangen.

Midt i gullfeiring og champagnesprut gikk nemlig Minde foran med et godt eksempel.

25-åringen tok like gjerne opp kost og støvbrett - og begynte å rydde!

– Det var en av jentene som knuste et glass, og jeg ønsker ikke at noen skulle bli skadet av glasskårene, ler Minde overfor TV 2 Sporten når hun blir konfrontert med bildene som nå figurerer på Twitter.

– Fotografen har virkelig fått til et blinkskudd her?

– Haha. Ja, det er et artig bilde. Jeg har fått litt oppmerksomhet rundt det, sier den norske landslagsspilleren.

Hun forventer allikevel ikke noen takk fra hjemmelagets vaktmester etter gesten i bortegarderoben midt i gullfeiringen.

– Nei, det gjør jeg absolutt ikke. Vi er et lag som rydder opp etter oss. Det er ikke noe vi forventer at andre skal gjøre for oss, sier hun.

Mistet treneren til Norge
Laget til Minde og Maanum har gjort alle tips til skamme ved å dominere Damallsvenskan året etter å ha mistet treneren (Martin Sjögren ble norsk landslagssjef) og en rekke toppspillere. Det er hele 12 nye spillere i årets gulltropp.

– Det føles veldig bra å vinne gullet andre året på rad. Det var ikke mange som trodde vi skulle klare det etter at vi mistet så mange sentrale spillere både før serien begynte og i sommer. Så dette føles veldig bra, sier Minde til TV 2.

– Vi gikk inn i sesongen uten særlige forventninger til laget, medgir klubbdirektør Maria Hagström ifølge NTB.

– Men da vi gjorde flere sterke kamper i sesongoppkjøringen, skjønte jeg at det kunne gå bra likevel, sier trener Kim Björkegren ifølge NTB.

Kvarnsveden kjemper for å overleve i toppdivisjonen og kjempet hardt for poeng søndag. Linköping måtte slite for poenget, men med 0-0 er laget ni poeng foran Rosengård med to kamper igjen å spille ettersom Rosengård bare greide 0-0 hjemme mot Piteå.

PS! Minde og Maanum er, som flere andre norske landslagsjenter, klare for åttedelsfinalen i Champions League. Linköping møter Sparta Praha over to kamper i neste måned, om retten til en plass i kvartfinalen.

(©NTB/TV 2)