Ødegaard med magisk målgivende i «norsk» oppgjør

Både Martin Ødegaard og Jonas Svensson imponerte med gode målgivende pasninger da AZ Alkmaar slo Heerenveen 2-1 borte. Hele fem nordmenn spilte fra start.

MAGISK ASSIST: Martin Ødegaard fant lagkamerat med hælen. Foto: Nesvold, Jon Olav

To av nordmennene spilte viktige biroller da AZ Alkmaar klatret til 4.-plass og la Heerenveen fem poeng bak seg.

Først viste Real Madrid-utlånte Martin Ødegaard seg fram. Etter 21 minutter stormet Michel Vlap fram på venstrekanten og sentret til Ødegaard, som på lekkert vis hælflikket ballen tilbake til Vlap. Han banket den i nettaket.

Mot slutten av annen omgang slo AZ Alkmaar, som før kampen lå på plassen foran Heerenveen på tabellen, tilbake.

Sugende løp
Jonas Svensson kom på et sugende løp på høyresiden og fikk lagt tilbake til Guus Til, som bredsidet utligningen i mål.

På overtid snudde bortelaget kampen helt. 19-åringen Til scoret sitt annet mål og sikret tre poeng for AZ.

For hjemmelaget fikk Nicolai Næss sin tredje sjanse fra start i midtforsvaret, mens Morten Thorsby startet på midten.

I tillegg til Svensson startet også tidligere Rosenborg-spiller Fredrik Midtsjø for AZ Alkmaar.

Klatret
Med seieren rykket AZ opp til en fjerdeplass i den nederlandske æresdivisjonen, mens Heerenveen er nede på 9.-plass.

Ruben Yttergård Jenssen spilte hele kampen for Groningen, som tapte 1-2 for Sparta Rotterdam tidligere søndag.

PSV Eindhoven slo Vitesse 4-2 og topper tabellen fem poeng foran Ajax, seks foran Zwolle og åtte foran AZ.