RBK bommet og bommet - må utsette gullfeiringen

Stabæk holdt den overlegne serielederen til 0-0 på Lerkendal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av alle høydepunktene fra Eliteseriens 18-runde i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Rosenborg-Stabæk 0-0

Rosenborg blir etter alt og dømme Eliteserie-mester i 2017, men må fremdeles vente før all teori er feid til side.

Hjemme mot Stabæk søndag kunne gullet vært i boks, men til tross for en sjansebonanza av en annen verden endte det 0-0 mellom Rosenborg og Stabæk på Lerkendal i svært varierende høstvær.

– Det skal ikke sprettes champagne riktig ennå, konkluderte TV 2s reporter og kommentator Marius Skjelbæk i FotballXtra-studio i sluttminuttet på Lerkendal.

Oppdatert: En sen Molde-scoring borte mot Vålerenga sørget for at RBKs gullfeiring heller ikke kunne starte senere søndag kveld. Nå må trønderne vente til neste helg før neste matchball er i spill.

– Vi må avgjøre det selv, det er det som føles best, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport.

Men han innrømmer at han gjerne hadde sett at mesterskapet hadde blitt sikret.

– Vi vil alltid være seriemestere så fort som mulig, men nå må vi avgjøre det selv, sier han.

– Dobbelt surt
Vegar Eggen Hedenstad innrømmer at søndag bød på dobbelt skuffelse.

– Den største skuffelsen er at vi ikke avgjorde selv mot Stabæk, og så blir det dobbelt surt med at Molde avgjorde på overtid, sier han til TV 2.

RBK var klare for fest søndag, men fikk ikke tatt frem gullskjerfene.

– Vi hadde dem klare, men i dag var det ikke dagen vår, konkluderer daglig leder Tove Moe Dyrhaug.

Tidligere på kvelden kom scoringen aldri for et RBK-lag som var avhengig av tre poeng for å matematisk avgjøre Eliteserie-sesongen 2017. Nicklas Bendtner hadde en ball i nettet før hvilen, som ble korrekt annullert for offside, og var også nære ved drøyt fem minutter ut i 2. omgang. Da ble han blokkert i siste instans av en av gjestenes forsvarere.

Pål André Helland prøvde seg også med et frispark ti minutter ut i 2.omgang som ble avverget, og ville også ha straffespark ti minutter senere. Stabæk-back Jeppe Moe snublet, og tok med seg Helland i samme fallet. Men til tross for RBKs protester og ønsker om straffespark, ble det imidlertid ikke dømt noen ting fra kampleder Kristoffer Hagenes fra Hovding.

Begge lag ville ha straffespark
Stabæk var også nære ved å sette inn kampens første mål da halve omgangen var spilt. Moussa Njie avanserte over halve banen, slo en tunnel og foret Franck Boli med en flott pasning. Avslutningen fra sistnevnte var også god, men traff dessverre for gjestene kun tverrliggeren bak André Hansen.

Stabæk var også nære ved 18 minutter før slutt. Nok en gang fikk Boli sjansen etter en kontring, men sviktet alene med Hansen da han chippet ballen rett på ham. Denne gangen endte returen i beina på Njie, som det så ut til at ble lagt i bakken av RBKs keeper. Nok en gang unnlot kampleder Hagenes å blåse straffespark. 1. november 2015 mot Haugesund var for øvrig sist gang RBK fikk straffespark mot seg i en seriekamp.

– Hvor ofte har ikke det vært dekket til gullfest, og så skjer sånn som dette?
Fem minutter senere var det RBK sin tur til å være nære. Birger Meling klinket til med sin i utgangspunktet svakeste fot, høyre, men skjøt i tverrligger og over. Med andre ord kom RBK også nærmere og nærmere.

– Hvor ofte har ikke det vært dekket til gullfest, og så skjer sånn som dette? Hjemme mot Stabæk skal de jo bare feie over de, sa Davy Wathne i TV 2s FotballXtra-studio da elleve minutter gjenstod på Lerkendal og det fremdeles stod 0-0.

Jacob Rasmussen var nestemann som ikke lyktes med mer enn å skrape malingen av aluminiumet bak Stabæk-keeper John Alvbåge. Dansken plasserte ballen med venstrefoten fra distanse, men traff kun tverrliggeren også han. Like etter skjøt også Stabæks Hugo Vetlesen i stolpen, i det som var en periode av kampen der det svingte begge veier.

– Det er metallfestival, men ikke i form av musikk, sa ordsmeden Marius Skjelbæk i FotballXtra-studio.

Molde må vinne tre kamper og RBK tape tre
Kun fem minutter gjenstod, men sjanseskapingen var ikke over. Pål André Helland skjøt både utenfor med høyrefoten og rett på keeper med venstre i løpet av ett minutt. Scoringen kom imidlertid aldri for verken hjemme- eller bortelag.

0-0 i Trondheim og 1-2 i Oslo senere søndag betyr at det fremdeles er teoretisk mulig for Molde å ta igjen trønderne. Det er selvsagt kun snakk om syltynn teori. RBK har 58 poeng og tre kamper igjen, mens Molde etter seieren mot Vålerenga har 50 poeng og tre gjenstående kamper. Dermed må Molde vinne tre samtidig som RBK taper tre kamper den kommende måneden.

– Rosenborg vinner serien like enkelt som vi trodde på forhånd. Vi hadde håpet på større spenning i toppen, men lagene bak dem er rett og slett ikke gode nok, konkluderte Jesper Mathisen underveis i FotballXtra-sendingen søndag.

Foreløpig må dog også TV 2s ekspert avvente de helt endelige gratulasjonene.