har studert Beckham siden han var liten:

– Et øyeblikks magi

Southamptons James Ward-Prowse leverte et målgivende frispark av ypperste merke, men ble nektet matchvinnerstatus av Brightons veteranspiss.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se videosammendrag øverst!

Brighton-Southampton 1-1

Kampen om sørkysten mellom Premier League-debutant Brighton og rivalene fra Southampton gikk av stabelen søndag.

Det endte med 1-1, etter at ringreven Glenn Murray i 2.omgang utlignet gjestenes tidlige ledelse som Saints-kaptein Steven Davis hadde besørget i 1. omgangens åpningsminutter.

Murray, som før kampen også var gjenstand for en solid analyse i TV 2s studio, scoret sitt tredje mål på to kamper. Forut for kamp ble han hyllet for sine sportslige egenskaper, men det ble også rettet oppmerksomhet mot hans bruk av hårtransplantasjon. I denne delen av forhåndssendingen benyttet TV 2-ekspertene Brede Hangeland og Erik Thorstvedt parykk for å understreke sitt poeng.

Se videoen av de to norske landslagslegendenes opptreden her:

Ward-Prowse frispark hadde fortjent bedre direkte skjebne
Allikevel er det den vakre scoringen allerede etter seks minutter, der dødballeksperten James Ward-Prowes frisparkfot slo til igjen, som ble det store samtaleemnet i oppgjøret.

Southampton-strategens variant fra distanse smalt i stolpen, og kaptein Steven Davis fikk en enkel jobb med å heade returen i det åpne nettet.

– Vi nevnte David Beckham. Det frisparket er nesten ferdigscoret. Det er en herlig treff Ward-Prowse får, og så kan Steven Davis bare sette pannen til den og gi Southampton en drømmestart. Der må han nesten gi bort en haug av prosenter av æren, kommenterte en ekstatisk TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

James Ward-Prowse, som i en årrekke har briljert med sin frisparkfot, har tidligere uttalt seg ved flere anledninger om at han helt siden han var liten har studert teknikken til David Beckham og at han i oppveksten har stått igjen i timevis på treningsfeltet og øvet seg på nettopp slike frispark.

Boufal ville stjele frisparket: – En intern rang avgjorde
Allikevel var Sofiane Boufal, som forrige helg ble Southampton-helt med et fantastisk dribleraid mot WBA, frekk nok til å prøve å snike til seg frisparket fra lagets ekspert på feltet. Det viste TV-bildene som ble tatt opp i TV 2s Premier League-studio i pausen.

– Han gir klar beskjed. Tar ballen umiddelbart, banker på seg selv og sier at han skal ta den, men så er det en intern rang der, sa Erik Thorstvedt.

– Det er helt tydelig at det er bestemt at Ward-Prowse er eksekutør. Og alle har skjønt det det bortsett fra Boufal. Men jeg tror alle, inkludert Boufal, er glad for at det ble Ward-Prowse som tok frisparket til slutt, sa Brede Hangeland.

Scoringen var 1. omgangs eneste, og skrytet av Ward Prowses frispark gikk igjen også da lagene skulle gå til pause, samt i TV 2s studio i selve pausen.

– Et øyeblikks magi er det som skiller lagene. Kaptein Steven Davis kunne nesten ikke tro hvor heldig han var, sa kommentator Wikestad først.

– Det er omgangens øyeblikk. Glitrende frisparkteknikk. Han setter den helt opp i krysstangen. En stor del av æren må gå til Ward-Prowse, sa Brede Hangeland i pausen.

Murray slo til igjen - selvsagt etter Gross-assist
Åtte minutter etter hvilen kom Brighton-scoringen, da Pascal Gross slo inn fra høyre og fant Glenn Murray i feltet. Nettopp de to ingrediensene virker å være veien å gå, for 34 år gamle Murray stod klar til å stange inn sitt tredje mål på to kamper.

– Han er en mester på det å trekke mot bakre stolpe, og han setter den fint i mål. Det er glitrende av Murray, men det er svakt av Cedric og keeperen. Det blir litt for lett match, sa Brede Hangeland i TV 2s studio etter kampslutt om sin tidligere lagkamerats scoring i sin analyse der han også blottla Southamptons forsvarere.

For Gross' del, var dette scoring nummer sju av ti totalt som Brighton har levert i Premier League der tyskeren er direkte involvert. Dette var målgivende pasning nummer fem, og i tillegg har han scoret to. Tyskeren har også hatt den nest siste pasningen på to av de resterende tre.

Uavgjortresultatet betyr at de to naboene fremdeles har ett poeng mellom seg på tabellen. Southampton klatrer til en foreløpig 9. plass med sine 13 poeng på ti kamper, mens Brighton er på 11.plass med sine tolv poeng.

Lik TV 2 Sporten på Facebook