Suksessen vil ingen ende ta: Scoret for ellevte kamp på rad

Pål Alexander Kirkevold forlenget målrekorden igjen. Nordmannen har nå scoret i elleve kamper på rad i den danske Superligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sønderjyske-Hobro 1-1 (1-1)

Etter å ha gått målløs av banen i de tre første kampene for sesongen har Pål Alexander Kirkevold nå scoret i utrolige elleve kamper på rad.

Han har dermed for lengst smadret den danske rekorden, som tidligere var delt mellom legendene Ebbe Sand og Peter Møller. De stoppet begge på åtte mål.

Se scoringen til Kirkevold i Sportsnyhetene i videovinduet øverst.

Tidligere denne uken fortalte Kirkevold til TV 2 at han var lei av alt rekord-pratet. Men det hindrer ham tydeligvis ikke i å fortsette å levere.

– Det har vært mye snakk om den i to måneder, og jeg begynner å bli lei av å høre om den. Før en kamp vil jeg gjerne tenke på hva jeg skal gjøre og så videre, men det alle spør om er «skal du forlenge rekorden i dag?». Det begynte egentlig 2-3 kamper før jeg tok den. Selv om jeg skjønner at det blir tema, blir jeg litt lei.

Rekord-pratet blir nok ikke mindre plagsomt etter søndagens kamp. Hobro havnet tidlig under mot Sønderjyske, men overraskelseslaget i dansk fotball slo tilbake ved Kirkevold like før pause. Og målet var av den vakre sorten.

– Wow. Vilt mål! skriver danske Ekstra Bladet i sin kamprapport.

– Han fører ballen ved straffefeltet og leter etter avslutningen. Sønderjyske-forsvaret er som fortryllet og kan bare se på mens Superliga-toppscoreren smekker ballen inn bak Mielitz med et hardt, hardt venstrefotskudd.

– Det var jo et av de bedre målene jeg har hatt denne sesongen, hvor jeg skyter fra 18 meter rett i vinkelen. Så er det alltid gøy å score, men bittert med bare ett poeng, sier Kirkevold til NTB etter 1-1-kampen søndag.

Flere mål ble det ikke i kampen. Dermed blir Hobro liggende på fjerdeplass i Superligaen. Kirkevold er fremdeles toppscorer i Superligaen, nå med tretten mål på fjorten kamper.

Tidligere Brann- og Sandefjord-stopper Yaw Ihle Amankwah spilte også hele kampen i Hobro-forsvaret.