Sønnen ble friskmeldt for kreft – så sikret far opprykket

Tre år gamle Emil har hatt 150 døgn på sykehus dette året og har kjempet seg gjennom kreftsykdommen. I går heiet han fram pappa som sikret opprykk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se reportasjen i videovinduet øverst.

Lørdag møttes Øystese og Arna Bjørnar i en ren opprykksfinale i sesongens siste kamp i fjerde divisjon. Ved seier var det Arna Bjørnar som ville ta turen opp til tredje divisjon. Øystese trengte imidlertid kun å unngå tap for å sikre opprykket.

– Han har hatt 150 sykehusdøgn

For Øystese-spiller Anders Næs (25) var lørdagens opprykkskamp mot Arna Bjørnar helt spesiell.

– Sønnen vår Emil på tre år ble diagnostisert med beinkreft i oktober i fjor, så vi har vel hatt nærmere 150 døgn på sykehuset dette året, sier Næs til TV 2.

Men lille Emil kjempet seg gjennom sykdommen og ble nylig friskmeldt.

– Emil var ferdig med sin siste cellegift-kur i august i år. Siden den gang har han kun vært innom på sykehuset for jevnlige kontroller og røntgen.

Min kvardagshelt 💙 Feirer ferdig kur med pizza og is med @marteoyri og @joakimhammers 🌟#fuckcancer

Et innlegg delt av andersnaes10 (@andersnaes10)

Næs forteller om tiden etter at de fikk beskjeden om at Emil endelig var frisk.

– Du vet jo ikke helt hva du skal tenke og si... Han har vært gjennom all denne elendigheten, og åtte måneder med cellegift og ca 150 sykehusdøgn. Det var en fantastisk følelse å være ferdig med cellegift og sykehus. Og det å følge ham under opptrening har vært veldig stort for Marte og meg. Vi er så stolte.

Emil var derfor selvfølgelig til stede for å heie på pappa på lørdag. Til stede var også samboer Marte og yngstesønnen Oliver. Han kom til verden 17. mai i år. Dermed kan man trygt si at det har vært et kontrastfylt år for de to unge foreldrene.

– Denne kampen betyr veldig mye for meg personlig. Han er din største fan og han står der og heier på deg. Det er ganske stort, sa far før kampen.

Sikret opprykket

Og selve kampen ble en dramatisk affære.

Arna Bjørnar sjokket hjemmelaget ved å ta ledelsen etter 25 minutter ved Espen Verlo Fedje. Men like før pause utlignet Knut Eriksen Eide (bedre kjent som Farmen-Knut) for laget fra Hardanger.

Andre omgangen ble en intens batalje, men det endte til slutt 1-1. Dermed var det Øystese som til slutt kunne juble for opprykk etter kampslutt.

Og etter kampen vanket det selvsagt klemmer fra samboeren og lille Emil. For Anders Næs og familien hans var opprykket en perfekt avslutning på et langt og vondt år. Han blir rørt når han forteller om hva fotballen har betydd for ham i den tunge tiden.

– Alle de hverdagslige bekymringene forsvinner med en gang man kommer inn i den garderoben. Da er man en helt annen person, og det er en fantastisk følelse. Å lykkes sammen med dem er helt fantastisk, sier Anders Næs til TV 2 før han går for å feire sammen med familien.