KONKURRENTER: Ted Ligety og Marcel Hirscher kniver ofte om den øverste plassen på pallen i storslalåm.
KONKURRENTER: Ted Ligety og Marcel Hirscher kniver ofte om den øverste plassen på pallen i storslalåm. Foto: Alessandro Trovati

RASER ETTER AT VERDENSCUPÅPNINGEN BLE AVLYST:

– Det er noe som stinker

Søndagens verdenscupåpning i storslalåm i østerrikske Sölden er avlyst grunnet dårlig vær. Ted Ligety antyder imidlertid at det kan ligge noe helt annet bak avlysningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avlysningen kom ikke overraskende. Værmeldingene for søndagen i Sør-Tyrol har ikke vært gode for denne søndagen, og det slo til.

Det var regntungt og tåkete nede i selve Sölden som ligger rundt 1600 meter høyde, og det var enda verre oppe på Rettenbachbreen. Der går starten på rennet på over 3000 meters høyde, og målgang er på 2650 meter.

Antyder konspirasjon

Men amerikanske Ted Ligety er slett ikke overbevist om at det kun er dårlig vær som ligger bak avlysningen.

På Twitter har han gått så langt som å antyde konspirasjon fra de østerriske arrangørene. Amerikaneren peker på det faktum at Østerrikes største stjerne, Marcel Hirscher, er ute med skade og ikke ville deltatt i søndagens renn. Rennet skulle egentlig startet klokken ti norsk tid, og beskjeden om at det ville bli kansellert kom tidlig søndag morgen.

IKKE BLID: Ted Ligety skulle gjerne ha konkurrert. Foto: Skjermdump Twitter.
IKKE BLID: Ted Ligety skulle gjerne ha konkurrert. Foto: Skjermdump Twitter.

– Virker rart å avlyse et renn klokken 06.45 når deres største stjerne er midlertidig ute, skriver han.

– Det er kanskje forferdelig vær der oppe, men det er noe som stinker når presidenten i det Østerrikske Skiforbundet (ÖSV) forteller folk at rennet vil bli kansellert flere dager i forveien.

Det avlyste rennet i Sölden blir ikke erstattet. Det betyr at herrene kjører årets første verdenscuprenn i finske Levi 12. november. Dagen før skal kvinnene i aksjon i Levi.

Fartskjørernes første verdenscuptest kommer i Lake Louise 25. november. Der er det utfor 25. november og Super-G dagen etter.

Det norske fartslaget for menn drar til USA på treningsleir allerede kommende fredag.

Kvinnene hadde sin verdenscupåpning i storslalåm i Sölden lørdag. Da var forholdene bedre selv om det blåste friskt også da. Tyske Viktoria Rebensburg. Beste norske ble Ragnhild Mowinckel på 7.-plass.

(©NTB)