BLE HELTEN: Juventus-spissen Gonzalo Higuain
BLE HELTEN: Juventus-spissen Gonzalo Higuain Foto: Alessandro Garofalo

Higuaín i 100 senket Milan

Gonzalo Higuaín viste stor klasse da han på egen hånd sikret Juventus 2-0 borte mot Milan. Argentineren står nå med over 100 mål i italiensk Serie A.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lenge var det ingen praktkamp Juventus spilte på San Siro. Likevel kunne gjestene reise hjem med nok en trepoenger. Milan kom til sjanser og stresset gjestene med sitt høye press, men manglet Higuaíns kliniske avslutningsegenskaper på topp.

Etter 23 minutter kunne Higuaín juble for sitt 100. mål i den italienske toppdivisjonen. Han dempet pent en ball fra Paulo Dybala og hamret inn 1-0. Milans unge målvakt Gianluigi Donnarumma kastet seg ut i full strekk, men klarte ikke å få en hånd på ballen.

Higuaín trengte bare 153 kamper på å komme opp i tresifret antall Serie A-mål. 71 av dem scoret han for Napoli mellom 2013 og 2016, mens de 29 resterende har kommet til glede for Juventus det siste året.

Traff tverrliggeren
I høst har Dybala vært brennhet med elleve ligamål, men i lørdagens storkamp handlet alt om Higuaín. Etter litt over en time la han på til 2-0. Det var hans sjette mål i Serie A denne sesongen.

Som på det første målet var Donnarumma sjanseløs. Higuaíns harde avslutning gikk i nettet via stolpen.

Juventus hadde full kontroll på begivenhetene etter 2-0-målet. Kvarteret før slutt var Giorgio Chiellini nær å gjøre bortelagets tredje nettkjenning for kvelden, men stopperens hodestøt gikk i tverrliggeren.

Sliter
Etter elleve kamper ligger Juventus på tabelltoppen med sine 28 poeng. Den regjerende mesteren er à poeng med Napoli, som møter Sassuolo på hjemmebane søndag.

Med sitt femte tap er Milan hektet helt av i toppen. Fasiten så langt er åttendeplass og 16 poeng. Klubben brukte mye penger i sommer, men foreløpig er den ikke i nærheten av å holde tritt med Italias beste lag. Det skiller tolv poeng opp til Juventus.

Framtiden til trener Vincenzo Montella er høyst usikker etter lørdagens tap.

Allerede før vi er i november ser det mørkt ut for Milans ambisjoner om å ta seg tilbake til mesterligaen. Trolig blir europaligaens lagets realistiske vei tilbake til det gjeve selskap.

(©NTB)