Swansea sjokkerte – så våknet Kolasinac og Arsenal

Swansea ledet i 50 minutter på Emirates. Så våknet Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal – Swansea 2-1:

Swansea sjokkerte og stilnet Emirates da laget tok ved Sam Clucas ledelsen i det 22. minutt.

Laget beholdt ledelsen ut første omgang, men etter pause og trolig en skikkelig skjennepreken av Arsene Wenger våknet Arsenal-spillerne fra dvalen.

Først utlignet Sead Kolasinac i det 50. minutt, før han serverte Aaron Ramsey som satte inn 2-1-scoringen sju minutter senere.

Se sammendrag øverst!

Det holdt til seier for Arsenal. Seieren sørget for at Arsenal beholder kontakt med teten i Premier League. Laget ligger på fjerdeplass – ett poeng bak London-rival Tottenham på tredje.

– Jeg visste at Swansea kun hadde sluppet inn ett mål på bortebane denne sesongen, og var derfor klar over at de var sterke defensivt. Hurtigheten i spillet vårt var ikke god nok i første omgang. Andre omgang var mye bedre. Spillerne spilte med et høyere tempo. Defensivt så vil litt usikre ut de første 45 minuttene, og kunne faktisk sluppet inn flere mål. Det hadde gjort det vanskeligere for oss. Men igjen, alt ble bedre etter pause, sa en mellomfornøyd Arsene Wenger etter seieren.

Swanseas manager Paul Clement var fornøyd, til tross for at det ble tap på Emirates.

– Vi visste at dette ville bli en vanskelig kamp og at vi ville være under sterkt press i store perioder. Men jeg mener at vi forsvarte oss godt, spesielt i første omgang. Etter pause klarte vi ikke lenger å kontrollere Arsenal, oppsummerte Swanseas manager Paul Clement ifølge BBC etter kampslutt.

– De sjokkerte Arsenal
Arsenal presset og presset og på Emirates ventet alle på scoring til hjemmelaget.

Men isteden var det gjestene Swansea som scoret først.

I det 22. minutt ble Sam Clucas spilt fri på kanten. Han stormet inn i 16-meteren og trillet ballen mellom beina til Petr Cech og gjestene opp i 1-0-ledelse.

– Swansea fra Wales sjokkerte på Emirates, konkluderte TV 2s Jan-Henrik Børslid under Premier Leagues målshow på Premium 3.

Arsenal jaget og jaget utligningsmålet resten av omgangen, men måtte gå slukøret i garderoben med 0-1 og pipekonsert fra sine egne ved pause.

Måtte reise seg – og innfridde
Arsenal kom derfor på banen vel vitende om at laget måtte omsette sjansene til scoringer for å unngå et pinlig hjemmetap mot Swansea.

Fem minutter ut i omgangen klarte Swansea ikke lenger å stå imot presset.

Ballen endte opp hos Sead Kolasinac etter et vakkert Arsenal-angrep i det 50. minutt.

Midtbanespilleren plasserte ballen sikkert i det lengste hjørnet og utlignet til 1-1. Like etter kunne forsvarsspilleren Koscielny sendt rødtrøyene i ledelsen, men han headet utrolig nok utenfor i svært god posisjon innenfor 16-meteren.

Tre minutter senere fikk Arsenal inn ledermålet. Aaron Ramsey bredsidet inn 2-1-scoring etter «klikk-klakk»-fotball innenfor Swanseas 16-meteren. Arsenal hadde snudd kampen.

Etter Arsenals scoring var det bare et spørsmål hvor stor seieren til London-klubben skulle bli til slutt. Men Swansea forsvarte seg med nebb og klør, og slapp unna med 1-2-tap.

Wenger stolte på de samme spillerne
Arsene Wenger gjorde ingen endringer på laget som Everton 5-2 forrige søndag.

Det betydde at Mesut Özil, Alexandre Lacazette og Alexis Sanchez fikk fornyet tillit på topp.

Slik startet lagene:

Arsenal: Cech – Koscielny, Mertesacker, Monreal, Bellerin – Ramsey, Xhaka, Kolasinac – Özil, Sanchez; Lacazette.

Benken: Macey, Holding, Coquelin, Wilshere, Iwobi, Walcot, Giroud.

Swansea: Fabianski – Van de Hoorn, Fernandez, Mawson – Naughton, Ki, Fer, Carroll, Clucas – Abraham, Ayew.

Benken: Nordfeldt, Rodon, Roque Mesa, Routledge, Narsingh, Dyer, McBurnie.

Dommer: Lee Mason, Lancashire