Manchester City cruiser videre etter sterk borteseier

Pep Guardiolas gutter tok sin åttende strake seier i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter øverst!

WBA-Manchester City 2-3

Manchester City-toget stormer videre i Premier League, og lørdag var det West Bromwich som fikk unngjelde.

Leroy Sané, Fernandinho og Raheem Sterling scoret målene i en 3-2-seier, som gjør at Pep Guardiolas lag nå har åtte strake ligatriumfer og beholder sin fem poengs ledelse på byrival Manchester United i tabelltoppen.

Gjestene styrte egentlig mot en kontrollert seier, men da Matt Phillips reduserte til 2-3 i sluttminuttene ble det spenning. Utligningen kom allikevel aldri, og dermed var Citys åttende strake ligaseier et faktum.

– City fikk seg en smell i ligacupen, og de vinner bare 3-2 i dag. Det er mye mindre enn vi er vant med, men de ga vekk lette mål og det kunne definitivt vært mye mer, konkluderte Erik Thorstvedt etter kampslutt.

TV 2s ekspert ser på gamleklubben Tottenham, som tapte for Manchester Citys rivaler United tidligere lørdag, som den store taperen denne runden. For på toppen av tabellen har nemlig Pep Guardiolas City nå økt ledelsen til Premier League-treeren til åtte poeng. Kun United, fem poeng bak, er nærmere.

– På et eller annet tidspunkt må jo de også begynne å gi fra seg et eller annet, men foreløpig er det Manchester som «ruler» i Premier League, sa Thorstvedt.

Les også: Innbytter reddet United i toppkampen

Tre mål på fem minutter i åpningskvareteret
Leroy Sané dunket inn 1-0 like før klokken bikket ti minutter, og da trodde nok mange at Pep Guardiolas lag skulle starte nok en overhaling. Tyskerens strake vrist har virkelig vist seg fram i de siste ukene, og lørdagens ledermål var intet unntak da han dunket ballen i det lengste WBA-hjørnet.

Bare to minutter senere stod det dog 1-1, etter at evigunge Gareth Barry fant frem pasningsfoten. Den tidligere Manchester City-spilleren foret Jay Rodriguez, som hadde sneket seg bak ryggen på John Stones og avsluttet til 1-1 med en fin lobb over en utrusende Ederson.

Det skulle ikke gå mer enn to minutter til før gjestene ledet 2-1 i Midlands. Fernandinho ladet kanonen fra distanse, men var heldig da hans skudd fikk en berøring i det som så ut til å være to WBA-spillere før den snek seg inn bak en Ben Foster som absolutt ikke hang med i åpningskvarteret.

Silva bommet - Sterling kom inn og sikret seieren
De neste ti minuttene roet oppgjøret seg noe, men etter 25 minutter var det utrolig at ikke David Silva doblet City-ledelsen. Spanjolen fikk heade fritt i feltet, men avsluttet over WBA-målet. Dermed stod det 2-1 halvveis.

I 2. omgang var WBA farlige innledningsvis, men snaut halvveis i omgangen kom angrepet og scoringen som avgjorde oppgjøret. En vakker opprulling fra bortelaget førte til at Kyle Walker kunne legge ett av sine sedvanlige knallharde innlegg langs bakken inn i feltet, og like foran mål ventet innbytter Raheem Sterling og iskaldt bredsidet 3-1 i nettet fra kloss hold.

Sent reduseringsmål skapte spenning
Både Gabriel Jesus, Kevin de Bruyne og David Silva var også nære ved å tegne seg i scoringsprotokollen i den i utgangspunktet tøffe bortekampen, men mål nummer fire kom aldri. I stedet reduserte innbytter Matt Phillips da Nicolas Otamendi med en grusom variant prøvde å bryste ballen tilbake til sin keeper.

Noen utligning kom dog aldri, og 3-2-seieren til City var mer enn nok til å sørge for at Tony Pulis' hjemmelag gikk på sitt første nederlag på eget gress denne sesongen. Det var også Citys 13. strake seier i alle turneringer, en forbedring av egen klubbrekord.

Har tatt 28 av 30 mulige poeng
Seieren betyr også at City nå har vunnet sju strake bortekamper i alle turneringer, de er fremdeles ubeseirede denne sesongen og de har kun avgitt to poeng av de første 30 mulige i Premier League. Premier Leagues egne kommentatorer var blant dem som begynte å snakke høyt om hvorvidt de kan gå ubeseiret gjennom hele sesongen.

– Det er lenge igjen, og det er veldig mange gode lag i ligaen, men de har virkelig muligheten til det. Så gode er de, konkluderte kommentatorduoen Jim Broadfoot og Matthew Holland allerede tidlig i 1. omgang.