Hazards frekke avslutning holdt for sjansesløsende Chelsea

Den regjerende mesteren sløste med sjansene, men slo et Joshua King-løst Bournemouth 1-0 på sørkysten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunkter i vinduet øverst!

Bournemouth-Chelsea 0-1

Chelsea er i ferd med å få i gang maskineriet igjen, og lørdag tok den regjerende Premier League-mesteren sin andre strake seier i ligaen.

Borte mot Bournemouth skapte de for anledningen hvitkledde fra Vest-London en real sjansebonanza, men måtte nøye seg med Eden Hazards frekke scoring i nærmeste hjørne like etter hvilen som tellende resultat.

– Han er ennå ikke oppe på sitt øverste nivå, men det i var i dag igjen tegn til magien som vi er blitt vant med å se. Det ble det slutt det som skilte lagene, selv om de var klart bedre og burde vunnet mer enn 1-0, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland etter kampslutt.

– Jeg liker å spille mot dem. Jeg prøver å spille slik mot alle. Vårt eneste problem i dag var at vi ikke scoret flere mål. Vi burde scoret tre eller fire i første omgang, sa Hazard selv etter kampslutt.

Sjefen var enig.

– Vi spilte bra fotball. Vi må være fornøyd med prestasjonen. I pausen fikk de bare beskjed om å spille vår fotball. Vi var uheldige som hadde med oss 0-0 til pause, og vi startet veldig bra i 2. omgang. Det var viktig å vinne i dag, og nå har vi snart også alle spillerne våre tilbake etter skader, sa Antonio Conte etter kampslutt.

Kanonade før pause - stor Morata-miss
Chelsea burde tatt ledelsen allerede halvveis i den 1. omgangen, da Eden Hazard foret Alvaro Morata like foran mål etter et slurvete utspill fra vertenes keeper. Spanjolen så ut til å ha kontroll, men leverte en avslutning som gikk til side for mål.

– Mens hele verden venter på at det skal riste i nettet, så står nettet uberørt etter at Morata det man kan kalle litt slurvete setter den på utsiden, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

Ville ha straffe - fikk kun offside imot
Under fem minutter senere oppstod nok en situasjon der de fleste trodde Chelsea hadde scoret. David Luiz skjøt fra like utenfor 16-meteren, via en Bournemouth-forsvarer, og ballen havnet etter en retur i beina på Morata som satte den i det tomme nettet. Assistentdommeren hadde dog vinket for offside.

Reprisene viste at Cesar Azpilicueta, som lusket foran mål trolig marginalt var offside, men Morata som satte den i nettet var det ikke. Dermed var det nok førstnevnte det ble vinket mot.

– Jeg synes det ser ut som offside. Hvis en bruker femmeterstreken som guide, ser det ut som offside. Og assistentdommerne er blitt mye flinkere enn de har vært før, sa Premier League-ekspert Erik Thorstvedt.

Men reprisen viste også at Luiz' skudd gikk via en bortelagshånd inne i feltet.

– Det er ikke straffe, fordi den går via foten først. Det er så kort avstand at det er umulig å gjøre noe med det, men det er to marginale situasjoner som går mot Chelsea og som forhindrer dem i å gå til pause med ledelse, sa TV 2-ekspert Brede Hangeland da situasjonen ble gjennomgått i studio i pausen.

Begovic nektet Morata mål
Morata fortsatte å være et uromoment, og tre minutter etter halvtimen var spilt var han på ferde igjen. Spissen snurret rundt med vertenes forsvarere, men ble denne gangen stoppet av en fantastisk redning av tidligere Chelsea-keeper Asmir Begovic. Han kom ut nærmest i en håndballignende stjerne-variant, og fikk avverget med en kruttsterk venstrehånd.

– Det er så strålende bra. Han sannsynlighetsberegner hele veien hvordan han skal stå for å øke sjansen for å redde. Det er så utrolig deilig å kjenne at det skjer, og mot det laget der? Han har sikkert mange gode kompiser der, sa TV 2s Premier League-ekspert Erik Thorstvedt i studio i pausen.

To minutter før hvilen var det Moratas lagkamerat og landsmann Cesc Fabregas' tur til å bli hindret av oppofrende hjemmelagsspillere. Steve Cook blokkerte begge spanjolens forsøk fra kloss hold, og dermed gikk lagene til pause på 0-0.

– Det har vært en kanonade. Det er utrolig at de ikke har fått uttelling, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Hazard sørget for scoringen
Uttellingen kom fem minutter etter hvilen. Eden Hazard kom som så mange ganger før fri til venstre i banen etter en flott pasning fra Morata, og satte fart på. Belgieren la inn en liten kroppsfinte og dunket 1-0 i nettet med venstrefoten i Begovics nærmeste hjørne.

– Du skal ikke slippe den inn i ditt nærmeste hjørne. Han har allerede gått med tyngden over på venstrefoten, og når skuddet kommer i hoftehøyde på høyre side så er løpet kjørt. Det er surt med den 1. omgangen og mot gamle lagkamerater, sa Erik Thorstvedt etter kampslutt.

Dermed startet omgangen på verst mulig vis for mannen som før hvilen omtrent egenhendig hadde holdt sitt lag inne i kampen. For Hazard startet den imidlertid briljant, og scoringen var også den lille magikerens første i ligaen denne høsten.

Chelsea skapte ikke like mange sjanser etter hvilen som før, men de største farlighetene falt uansett til Contes lag. Sju minutter før slutt var det nære ved at Fabregas doblet, da han ble foret av nettopp Hazard, men spanjolens forsøk gikk over tverrliggeren til Begovic. Verken den eller alle de andre missene ble imidlertid utslagsgivende, ettersom gjestene red stormen av og vant 1-0 på sørkysten til tross for at Steve Cook leverte en knallhard variant to minutter på overtid. Thibaut Courtois holdt forsøket i fast grep, og sørget for seier til sitt lag.

– De kunne nok håpet at den kom til en annen enn midtstopperen. Det blir for slapt av en Steve Cook som definitivt er best bak, men der fikk han sjansen på overtid til å stjele med seg ett poeng. Det hadde de trengt, sa Brede Hangeland etter kampslutt.

Holder følge i tetstriden
Chelseas seier betyr at de holder følge med de andre storlagene som også vant sine kamper lørdag, og henter inn tre poeng på Tottenham som tapte for Manchester United. Antonio Contes lag er nummer fire med sine 19 poeng på ti kamper, og har fremdeles ni poeng opp til Manchester City på tabelltopp.

– De skal over en liten sjø for å ta igjen Manchester City, men de kan jo greie det, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter kamp.

Etter to strake tap mot Manchester City og Crystal Palace, har den regjerende mesteren nå slått tilbake med to strake seire. For Bournemouths del, som stilte uten en skadet Joshua King, klarte man ikke å bygge momentum etter forrige helgs seier mot Stoke. Eddie Howes mannskap er fremdeles nest sist i Premier League, og har kun sju poeng etter ti kamper.