Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyste politiet i Roma fredag.

Opptak fra overvåkingskameraer er brukt for å identifisere 20 personer som var involvert da bilder av holocaust-offeret Anne Frank iført Roma-drakt ble hengt opp i forbindelse med en Lazio-kamp sist søndag.

En 46-årig mann som allerede tre ganger tidligere er bannlyst for andre overtramp er ifølge Gazzetta dello Sport erklært uønsket på Lazio-kamp i åtte år. Han må melde seg for politiet hver gang laget spiller.

12 andre er bannlyst i fem år hver. Seks av dem tilhører «Irriducibili», Lazios mest kjente «ultra»-gruppering.

Ifølge italienske medier risikerer de 13 også straffeforfølgelse for brudd på lovparagrafer som forbyr rasediskriminering.

Hendelsen har rystet italiensk fotball, og før seriekampene midt i uken var det opplesning fra Anne Franks dagbok. Det ble også avholdt et øyeblikks stillhet på hver arena.

Lazio er en spesielt belastet klubb. Tilhengerne har gjentatte ganger gjort seg skyldige i rasistisk hets og fascistiske rop. Likevel er det ikke alle som tar reaksjonene på alvor.

Arturo Diaconale i Lazio-styret hevder at saken med Anne Frank-bildene er blitt overdrevet og mener at reaksjonene er «en bølge politisk korrekt Mccarthyisme».

(©NTB)