Klopp til TV 2: – Som managere er vi litt som julenissen – av og til kommer vi med feil gaver

Enkle baklengsmål, personlige feil og et lag med store forsvarsproblemer. Liverpool deler ut mange gaver til motstanderne to måneder før jul.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Liverpool – Huddersfield lørdag kl. 16.00

Liverpool (TV 2 Sporten): Før den tiende runden i Premier League har Manchester-lagene og Tottenham dratt i fra i toppen av verdens beste liga.

Veien opp til rivalene virker meget lang for Jürgen Klopp og Liverpool.

De røde fra Merseyside ligger for øyeblikket på en 9. plass, tolv poeng bak serieleder Manchester City.

Se hele TV 2 Sportens intervju med Jürgen Klopp i videovinduet øverst!

De lyseblå kan notere seg for 28 plussmål, Liverpool står med minus to.

Det sier det meste.

Forrige kamp endte med 1-4 tap mot Tottenham på Wembley.

I etterkant har eksperter og fans diskutert om det er spillerne som er for dårlig, eller om det er spillestilen til Klopp som gjør at det renner inn bakover.

Klopp til TV 2: – Det kan skje
Sjefen selv røper til TV 2 Sporten at han ikke er enig i noen av delene.

– Vi slipper ikke inn målene på grunn av måten vi spiller på. Spillerne gjorde noen feil, men det er slikt som kan skje. På to av målene gjorde vi feil vi aldri har gjort før. Jeg tenker på denne klubben og hva som er best for Liverpool 24 timer i døgnet, sju dager i uken. Jeg har enda til gode å finne eksperter eller kommentatorer som gjør det samme, sier Klopp til TV 2 Sporten.

– Vi må forbedre oss
– Hva er løsningen på de defensive problemene?

– Vi må forbedre oss i de spesifikke situasjonene: være mer tilstede, reagere kjappere og på en bedre måte. Vi må heve oss, det er ingen tvil om det. Men dette er også bare fotball, hvordan kan noen tro at jeg og mitt team ikke vet hvordan vi skal løse problemene? Dette er ikke komplisert forskning eller fysikk. Kun fotball. Vi må ikke tenke for mye på det, forteller Liverpools manager, før han fortsetter:

– Som regel er det rom for å gjøre feil her i denne verdenen, men ikke i fotballen. Folk spør: Hvordan i alle dager kan slikt skje? Men det gjør det bare og det må vi akseptere. Jeg har sett merkeligere ting i mitt liv enn det Dejan Lovren gjorde på 0-2 målet mot Tottenham. Ja, spillerne mine gjorde feil i kampen på Wembley, men de er fremdeles toppspillere i Premier League. Det handler ikke om feilene vi gjør, men om hvordan vi reagerer på de. Jeg vet hvor problemene ligger, og jeg vet hvordan jeg skal løse dem. Så må vi bare bevise det mot Huddersfield på lørdag, konstaterer Liverpools karismatiske manager.

Se Liverpool – Huddersfield på TV 2 Sport Premium og Sumo klokken 16.00 på lørdag.