Saftig tacos al Pastor
Det er snart helg og tid for taco. Hva med å prøve ut noe nytt? tacos "al Pastor", saftig og god.
Taco Al Pastor (glutenfritt)
Til 15 taco
Pastor-saus:
- 50 g achiote (en krydderpaste som har ca. samme bruksområde som buljong)
- 1 ¼ dl ananasjuice
- 1/2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 skje chipotle
- Salt
- ¾ ss eddik
- Oregano
- 1 teskje vann
Kjøtt:
- 0,5 kg tynt skåret svinekjøtt (her er det en fordel å bruke påleggsmaskin, men du kan selvsagt også bruke en kniv til å skjære kjøttet så tynt som mulig)
- Matolje
- Salt
Hjemmelaget glutenfri tortilla:
- 0,5 kg Masa Harina-mel (maismel)
- 1,5 dl vann
- Salt etter smak
Garnityr:
- Ananas i biter
- Gressløk
- Koriander
- Hvitløk
Fremgangsmåte:
Hjemmelaget tortilla: Bland maismel, vann og salt til en deig. La den hvile i 15 minutter dekket med plast. Trykk ut tynne lefser, og stek i varm, tørr panne på litt over middels varme til tortillaene begynner å boble.
Stekes på begge sider.
Pastor-saus: Ha alle ingrediensene (utenom vann) i en blender, og bland til en puré-lignende masse. Tilsett vann gradvis til du får en konsistens som er litt mer flytende enn salsa.
Kjøtt: Tilsett olje i en panne, og stek tynne skiver av svin på sterk varme på begge sider med litt salt. Legg til pastor-salsaen, og la det koke sammen til alt blir rødlig, saftig og sprøtt.
Garnityr: Finhakk ananas og gressløk, skjær skiver av hvitløken og klipp av hele korianderblad.
Servering: Ha Pastor-sausen på tortillaen, legg skiver av svinekjøtt, og dander med ananas og gressløk. Toppes med frisk hvitløk og koriander.
God helg!