Saftig tacos al Pastor

Det er snart helg og tid for taco. Hva med å prøve ut noe nytt? tacos "al Pastor", saftig og god.

Taco Al Pastor (glutenfritt)

Til 15 taco

Pastor-saus:

  • 50 g achiote (en krydderpaste som har ca. samme bruksområde som buljong)
  • 1 ¼ dl ananasjuice
  • 1/2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 skje chipotle
  • Salt
  • ¾ ss eddik
  • Oregano
  • 1 teskje vann

Kjøtt:

- 0,5 kg tynt skåret svinekjøtt (her er det en fordel å bruke påleggsmaskin, men du kan selvsagt også bruke en kniv til å skjære kjøttet så tynt som mulig)

  • Matolje
  • Salt

Hjemmelaget glutenfri tortilla:

  • 0,5 kg Masa Harina-mel (maismel)
  • 1,5 dl vann
  • Salt etter smak

Garnityr:

  • Ananas i biter
  • Gressløk
  • Koriander
  • Hvitløk
Hmm, tacos al Pastor. Foto: Wenche Andersen
Hmm, tacos al Pastor. Foto: Wenche Andersen

Fremgangsmåte:

Hjemmelaget tortilla: Bland maismel, vann og salt til en deig. La den hvile i 15 minutter dekket med plast. Trykk ut tynne lefser, og stek i varm, tørr panne på litt over middels varme til tortillaene begynner å boble.

Stekes på begge sider.

Pastor-saus: Ha alle ingrediensene (utenom vann) i en blender, og bland til en puré-lignende masse. Tilsett vann gradvis til du får en konsistens som er litt mer flytende enn salsa.

Kjøtt: Tilsett olje i en panne, og stek tynne skiver av svin på sterk varme på begge sider med litt salt. Legg til pastor-salsaen, og la det koke sammen til alt blir rødlig, saftig og sprøtt.

Garnityr: Finhakk ananas og gressløk, skjær skiver av hvitløken og klipp av hele korianderblad.

Servering: Ha Pastor-sausen på tortillaen, legg skiver av svinekjøtt, og dander med ananas og gressløk. Toppes med frisk hvitløk og koriander.

God helg!