HERJER: Johan Patricksson (innfelt) er beste nordmann i Fantasy Premier League og nummer fire i verden. Sergio Agüero er en viktig brikke på laget.
HERJER: Johan Patricksson (innfelt) er beste nordmann i Fantasy Premier League og nummer fire i verden. Sergio Agüero er en viktig brikke på laget. Foto: NTB scanpix / privat

Norske Johan herjer i Fantasy Premier League – her er de beste tipsene

Etter en bratt læringskurve de første sesongene, er Johan Patricksson nummer fire av 5,2 millioner managere og beste nordmann i Fantasy Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
  • Får du aldri nok? Sjekk vår Fantasy-portal her

I tre år har siviløkonomen fra Oslo veddet med kompisgjengen om hvem som er best i Fantasy. Denne sesongen har alt gått veien for Johan, som nå topper alle ligaer han er med i.

– Jeg fikk en veldig god start, og fikk mye poeng i de første kampene, forteller han.

– Og det er ikke noe poeng å gjøre bytter på et lag som fungerer.

Med 634 poeng totalt ligger Patricksson på 4.plass i verden og er Norges beste Fantasy-spiller.

Uke etter uke har Liverpool-supporteren dratt inn poeng etter poeng på laget sitt ”vaktmst”, som er oppkalt etter kallenavnet hans ”vaktmesteren” i kompisgjengen. Suksessen i Fantasy denne sesongen er ikke tilfeldig, og Patricksson har en klar strategi når han velger spillere til sitt lag.

– Helt fra starten har jeg hatt spillere fra Manchester City, og taktikken min er å ha flest mulig spillere fra de beste lagene. Men som alle Fantasy-managere vet, kan man ikke få alle de beste spillerne. Derfor er jeg avhengig av å treffe på de billige spillerne, og det har jeg gjort med Maya Yoshida i Southampton og Pascal Gross i Brighton, forklarer Patricksson.

En av Patrickssons største konkurrenter denne sesongen er faktisk hans egen bror, Fredrik Patricksson (23), som i likhet med storebror, har hatt en kanonsterk start på årets Fantasy-sesong.

– Fredrik er ekstremt ivrig, og er nok mer detaljorientert enn meg. Han ligger på 31.plass i Norge, så det er utrolig moro at vi begge gjør det såpass bra.

– Spillernes psyke er viktig
Patricksson er utdannet siviløkonom, og hans akademiske tilnærming til Fantasy har gitt meget god avkastning så langt denne sesongen.

– Jeg gjør alltid byttene mine på fredager. Da går jeg gjennom resultatene fra Champions League og ligacup, og undersøker hvilke spillere som har blitt hvilt eller har blitt skadet i løpet av uka.

– Hva ser du etter når du skal bytte inn spillere på laget ditt?

– Jeg er opptatt av den mentale biten, og ser alltid etter spillere som er i form og har prestert bra i de siste kampene. En spiller med selvtillit vil skyte oftere enn en spiller uten selvtillit, og rett og slett ha større sjanse for å score.

Patricksson har selv spilt fotball både for Bækkelaget og KFUM Oslo, og med en tidligere karriere som giftig bakromspiss, har han god kontroll på hvilke spisser som er farligst foran mål.

– Jeg er veldig fan av Sergio Agüero, og har hatt mye suksess med å ha han i laget tidligere. På sitt beste er han den beste spissen i Premier League, og jeg synes Romelu Lukaku så ganske sliten ut i forrige kamp, så da byttet jeg ut Lukaku og satt inn Agüero allerede på søndag, forteller Patricksson.

– Så da klarte du ikke å vente til fredagen?

– Jeg hadde nok byttet inn Agüero uansett, smiler Johan.

– Han skal jeg ha på laget hele sesongen.

Kjenner på presset
– Runden denne helgen er den tøffeste så langt i sesongen, for nå har flere lag skuffet i de siste kampene. Spesielt Liverpool og Manchester United er inne i en formdupp, og da blir det vanskeligere å treffe. Heldigvis er City i så god form, sier Patricksson.

I de tidligere sesongene har han gitt opp rundt juletider, men denne sesongen er han klar for å stå sesongen ut.

– Nå er Fantasy skikkelig gøy, så jeg må nok sette av litt mer tid fremover for å holde på førsteplassen. Jeg kjenner jo litt på presset av å være beste nordmann, men jeg går selvfølgelig for seier, så jeg får satt kompisene mine skikkelig på plass!