SIKKER PÅ STERKT COMBACK: Zlatan Ibrahimovic føler seg sikker på å komme tilbake i like god form som tidligere. Her avbildet etter en scoring mot Southampton på Old Trafford.
SIKKER PÅ STERKT COMBACK: Zlatan Ibrahimovic føler seg sikker på å komme tilbake i like god form som tidligere. Her avbildet etter en scoring mot Southampton på Old Trafford. Foto: Oli Scarff

Zlatan sikker på å vinne tittelen med Manchester United

Zlatan Ibrahimovic holder fortsatt på med rehabilitering, men har klare mål for resten av sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 36 år gamle svensken har vært ute med kneskade siden april, og mange lurer på om han kan komme tilbake i den samme formen han hadde før skaden. I debutsesongen sin i England scoret Ibrahimovic 28 mål på 46 kamper i alle turneringer.

I et lengre intervju han har gjort med Sky Sports forteller Ibrahimovic hvorfor han valgte å skrive under på en kontraktsforlengelse med Manchester-klubben.

– Jeg har sagt jeg har kommet tilbake for å fullføre hva jeg startet. Målet er Premier League. Det er målet jeg ønsker å fullføre.

Manchester United havnet på en skuffende 6. plass i Premier League forrige sesong.

– Selvsagt vant vi tre trofeer, men slutten for meg var ikke sånn jeg ønsket, eller sånn noen ønsket, spesielt etter hvordan sesongen gikk.

I intervju med den tidligere Arsenal-spilleren Thierry Henry innrømmer Ibrahimovic at han før skaden hadde tvil om hvor lenge han kunne fortsette å spille, men at skaden ga ham en utfordring han måtte overvinne.

– I øyeblikket det skjedde var det lettere for meg å si at jeg skulle komme tilbake fordi det var en utfordring.

Da Ibrahimovic først ble skadet var det flere som lurte på om han noen gang kunne returnere til fotballbanen.

– Utfordringen var at jeg aldri før hadde hatt en stor skade, og alle begynte å snakke om at «det er over» eller «han er for gammel». Alle disse tvilerne har jeg hatt i hele karrièren min, forteller Ibrahimovic.

Videre forteller han Henry om hvordan han bruker kritikk og tvilere til å motivere seg.

– Når det skjer så utløser det noe i meg, fordi det gir meg energi og et mål. Jeg utfordrer hva jeg kan gjøre og hvor langt jeg kan «pushe» kroppen min.

Den selverklærte guden sier at når han skal legge fotballskolene på hyllen, skal det være på egne premisser.

– Jeg vil gå ut akkurat som jeg kom inn, jeg vil ikke gå ut haltende. Jeg vil gå ut måten jeg ønsker å gå ut. Om jeg må gå på vannet vil jeg gjøre det.