Første generasjon av Audi Q5 var en svært populær bil i Norge. På bruktmarkedet kan du nå gjøre gode kjøp – også på toppmodellen SQ5.
Første generasjon av Audi Q5 var en svært populær bil i Norge. På bruktmarkedet kan du nå gjøre gode kjøp – også på toppmodellen SQ5.

Nå får du hytte-ekspressen til halv pris

Denne markerte noe helt nytt for Audi.

Audi er godt kjent for sine S- og RS-modeller. Det er de dyreste og heftigste bilene deres (om vi ser bort fra superbilen R8 ...).

I 2014 lanserte de imidlertid en ny S-modell, som skilte seg ut fra alle de andre. Det var den populære SUVen Q5 som var utgangspunktet – men man valgte en helt annen løsning enn tidligere: SQ5 fikk nemlig dieselmotor!

Men fortvil ikke, det er ingen sinke av den grunn. 313 hk sørger for et svært så hyggelig fraspark. Og godt hjulpet av all den negative fokusen på dieselmotorer, er det nå mulig å få en 2014-modell til halv pris av det den kostet ny.

Nå kan du redde Audi-klassikeren

Lastet med utstyr

Bilen vi har funnet ligger med en prisantydning på 589.700 kroner – og den er fullpakket med utstyr. Her får du blant annet original underholdningspakke med skjermer i baksetene, Bang & Olufsen stereoanlegg, tofarget skinninteriør, panorama takluke, webasto, nøkkelfritt system, adaptiv cruisekontroll, carbonlister og mye, mye mer.

Ny ville en tilsvarende utstyrt bil koste deg over 1,2 millioner kroner. Så her har du mulighet til å gjøre et bruktbilkupp.

Her er bilen som ligger til salgs på bruktmarkedet. Faksimile: Finn.no
Her er bilen som ligger til salgs på bruktmarkedet. Faksimile: Finn.no

Denne Audien er noe av det morsomste vi har testet på lenge!

Gjerrig

Kilometerstanden er heller ikke urovekkende høy. Den har riktignok kjørt litt mer enn en gjennomsnittlig 2014-modell, men 87.500 kilometer tilsier at det er svært mye bil igjen her.

Den store fordelen med SQ5, kontra andre S- og RS-modeller, er at forbruket er svært lavt. Med tanke på ytelsene denne bilen har, er det oppsiktsvekkene at den klarer seg med 0,72 l/mil (offisielle tall) ved blandet kjøring.

Les vår test av Audi SQ5 her

Heftig lydbilde

Dessuten har den på ingen måte noe knatrende lydbilde fra dieselmotoren. I stedet får du en dyp brumming som like gjerne kunne kommet fra en V8-er. Ja, lyden er faktisk akkurat så fantastisk!

0-100 km/t leveres på kun 5,1 sekunder, da har de aller fleste blitt hektet av i lyskryssduellen. Mens toppfarten er 250 km/t.

I tillegg får du alle de vanlige egenskapene en Q5 har å by på: Bagasjerom på 540 liter, firehjulsdrift, bra plass i baksetet og et diskret design.

Klikk her for å se hele annonsen

Originale skjermer for de som sitter i baksetet er ikke vanlig på Q5. Men på denne får du det ... Faksimile: Finn.no
Originale skjermer for de som sitter i baksetet er ikke vanlig på Q5. Men på denne får du det ... Faksimile: Finn.no

Se opp for

I Brooms bilguide, får Audi Q5 en snittkarakter på 7,7 poeng av 10.

Vurderingene er stort sett positive, men det er noen som klager på høye verkstedkostnader og en del dyre reperasjoner.

Men driftssikkerheten på Q5 generelt er bra. Det samme er annenhåndsverdien, selv om dieselforbud har gjort noe med prisbildet de siste par årene.

SQ5 er ikke det billigste du kan eie, med tanke på deler, service og framtidig verditap. Men at det er en heftig bil, som også er praktisk, er det ingen tvil om.

Her kan du lese mer om hva eierne synes om Audi Q5