Norge stoppet av danskenes verdensklassekeeper

Norge slet med å omsette sjansene mot en god dansk keeper i åpningen av Golden League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Danmark – Norge 24-19:

Det åpnet jevnt i åpningskampen i Golden League. Midtveis i første omgang stakk danskene fra, og Norge klarte aldri å kjempe seg tilbake.

Se sammendrag av kampen i vinduet øverst!

Den regjerende OL-mesteren gikk til pause med 12-9-ledelse, takket være keeper Niklas Landin.

– Vi har fått opp en meget god keeper i 23 år gamle Bergerud. Men det er klart at 28 år gamle Landin er en av de beste i verden, oppsummerte TV 2s kommentator Harald Bredeli underveis i kampen.

Halvveis i andre omgang hadde den danske keeperen en redningsprosent på 50.

– Det er ypperste verdensklasse. Når du har en keeper som redder halvparten av skuddene, skal du vinne kamper. Landin er en av de, om kanskje ikke den beste keeperen i verden når han har dagen, skrøt han.

– Landin har vært danskenes store, store spiller. Han har rett og slett reddet dagen for dem, la han til.

Slet i angrep

Sander Sagosen var blant spillerne som ikke klarte å ta vare på sjansene. Han scoret bare på fire av 13 skudd.

– Det er harde fakta. Sånn er livet. Dette ble en tung kveld for oss. Vi slåss med dem bakover, men fremover er vi ikke på det nivået vi skal. Keeperen deres var god, men det ble noen skudd som var litt for lette å ta, sa Sagosen til TV 2 etter kampen.

Christian Berge var enig i at ting lugget fremover.

– Det er en utfordring å få ting til å sitte når vi har hatt så kort tid sammen. Fremover har vi mye å jobbe med, og vi ønsker å spille litt annerledes enn dette. Jeg synes vi tar sjansene altfor tidlig. Vi må være mer tålmodige når vi angriper, konstaterte Berge.

Treneren klarte imidlertid å ta med seg noe positivt fra kampen.

– 24 bakover lever vi fint med. Jeg kan ikke huske sist vi bare scoret 19, så vi må bli mer produktive.

Etter første omgang hadde Torbjørn Bergerud reddet like mange skudd som danskenes keeper. Det var i andre omgang han tapte målvaktsduellen.

– Jeg får se på hva jeg gjør feil og han riktig til neste kamp. Vi stagnerer i angrep, og Landin har en fantastisk kamp. Samtidig er 24 mål bakover mot et lag som Danmark godkjent, oppsummerte Bergerud.

Gode keepere

Det åpnet svært jevnt i Brøndby. De gangene Norge misbrukte et angrep, stoppet Bergerud dem i den andre enden.

Tønnesen markerte seg tidlig i kampen. Etter ni minutter hadde han allerede scoret tre mål, noe han gjorde på fire avslutninger. For Sagosen var det stikk motsatt, som bare hadde scoret på ett av fem kast.

På stillingen 5-5 bommet O'Sullivan på en enorm mulighet etter en kontring.

– Han har misbrukt gode muligheter nå, O'Sullivan. Den der skal rett og slett i mål, konstaterte Bredeli, som også benyttet muligheten til å skryte av en god Niklas Landin i det danske buret.

– Vi har brent mange skudd nå. Sagosen har brent fire, og O'Sullivan har brent fire, skjøt Svele inn.

Like etter var det VM-helten Bergerud som skulle vise seg frem. I løpet av ett minutt holdt han to danske kontringer unna.

– Det har vært to meget, meget gode målvakter nå, kommenterte Svele.

Da Danmark begynte å finne veien forbi Bergerud, fortsatte Norge å stange mot hjemmelagets forsvar. Dermed gikk vertsnasjonen til pause med 12-9-ledelse.

– Det står 8-8 i målvaktsduellen. Problemet er at Sagosen har bommet på litt for mange skudd, i likhet med de andre, oppsummerte Bredeli i pausen.

Fortsatte sjansesløseriet

Istedenfor at Norge gikk rett ut og reduserte, økte danskene til firemålsledelse da Sagosen ble utvist og Hansen satte sin tredje straffe forbi Bergerud.

– Vi faller altfor ofte ut av konseptet nå. Vi spiller litt for mye for oss selv, gjør ikke hverandre gode og angriper ikke samlet. Vi spiller for mye én og én konstaterte Svele etter nok en misbrukt sjanse av Norge, og det i overtall.

Midtveis i andre omgang så det ut som at Norge hadde et comeback i laget. De reduserte kjapt fra fem- til tremålsledelse, men bare minutter senere lå VM-heltene under med fem mål igjen.

Igjen stoppet Landin en norsk dobbelsjanse, og stillingen var 23-17 med bare ti minutter igjen å spille. Den danske keeperen hadde på et tidspunkt en redningsprosent på 50.

– Det er ypperste verdensklasse. Når du har en keeper som redder halvparten av skuddene, skal du vinne kamper, sa Bredeli.

På lørdag får Norge en sjanse til å revansjere tapet mot regjerende verdensmester Frankrike, mens Danmark spiller mot Polen.