Journalist dømt for voldtekt av kvinnelig kollega

Mannen i 30-årene dømmes for å ha hatt samleie med en kvinnelig frilanser i 20-årene mens hun sov og ikke var i stand til å motsette seg handlingen på grunn av beruselse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mannlig journalist i 30-årene ble denne uken dømt til fire år og tre måneder fengsel for voldtekt av en kvinnelig kollega i 20-årene, melder Medier24.

Kvinnen jobbet som frilanser og mannen jobbet i et lokalt mediehus på Vestlandet og hadde jevnlig kontakt med gjennom arbeid.

Kollegene var sammen på en fest i desember 2016, dro på byen og videre på nachspiel – selv om kvinnens venninne hadde prøvd å overtale henne om å dra hjem fordi hun var overstadig beruset.

«Sovevoldtekt»

Ifølge dommen skal hun ha vært så full at hun falt mens de ventet på taxi og at de kysset da de delte drosje på vei til nachspiel. Kvinnen skal ha vært så beruset at hun kastet opp på veien og måtte støttes inn i huset hvor festen skulle fortsette.

Hun skal raskt ha blitt lagt i en seng med klærne på. Tiltalte skal ha fortsatt å drikke på nachspielet mens kvinnen lå og sov, men etter 15-30 minutter gikk han inn til henne.

Mens hun sov skal mannen ha utført det retten mener er en voldtekt.

«Hun var på grunn av beruselse ute av stand til å motsette seg seksuell omgang da tiltalte kom inn på soverommet og la seg i sengen», står det i dommen.

Husker ingenting

Den fornærmede kvinnen skal ha våknet opp naken i sengen med tiltalte ved siden av seg og kjent på kroppen at noe var galt og ga uttrykk for at hun ville sjekke om hun hadde blitt neddopet. Hun husker ifølge dommen ingenting fra nachspielet.

DNA-bevis fra Voldtektsmottaket viser at de to hadde hatt samleie.

Mannen i 30-årene har nektet straffeskyld og mener kvinnen samtykket til seksuell omgang. Retten fester ikke lit til tiltaltes forklaring.

I tillegg til å dømmes til fengsel i fire år og tre måneder, må mannen betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning, samt saksomkostninger.

Truet henne på Snapchat

Mannen er også dømt for trusler mot kvinnen ved at han skal ha sendt henne truende meldinger da etterforskningen startet. På Snapchat skrev han blant annet

«Som en friendly hands-up, vil jeg bare si at jeg kommer til å gå til rettslig motangrep dersom jeg ikke blir renvasket snarest, med henleggelseskode «Intet straffbart forhold.»»

Og senere skrev han:

«Dette er overhode ingen trussel mot deg, jeg vil bare gjøre deg klar over at det -kan- bli runde(r) i retten dersom jeg ikke blir renvasket.»

Mannen har anket både skyldspørsmålet og erstatningsspørsmålet.