LANGT TILBAKE: David Wagner og Jürgen Klopp har kjent hverandre siden begge spilte for Mainz på 90-tallet.
LANGT TILBAKE: David Wagner og Jürgen Klopp har kjent hverandre siden begge spilte for Mainz på 90-tallet. Foto: TV 2 montasje/Scanpix

Klopp møter forloveren: – Han er min beste venn

Lørdag møtes de for første gang i en offisiell kamp som managere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ser virkelig frem til kampen. Den er ekstraordinær fordi han er min beste venn, men den mest ekstraordinære historien er om Huddersfield slår Liverpool i en offisiell kamp, sa Huddersfield-manager David Wagner under dagens pressekonferanse, ifølge Sky Sports.

Lørdag 16.00 kan du se Liverpool – Huddersfield på TV 2 Sport Premium og Sumo!

Det var da Jürgen Klopp og David Wagner spilte i Mainz på 90-tallet at de to møttes for første gang.

Siden har Wagner vært forlover i Klopps bryllup, og Klopp blitt fadder til en av Wagners døtre.

Da Klopp ble manager for Borussia Dortmund, begynte de å jobbe sammen igjen. Den karismatiske manageren ga jobben som reservelagsmanager til Wagner, en jobb han hadde inntil han tok over Huddersfield i 2015.

– Jeg har kjent Jürgen lenger enn jeg har kjent konen min, uttalte Wagner til et intervju med The Guardian i 2015.

Lørdag møtes de to bestekameratene til sin første offisielle kamp mot hverandre som managere, men spilte en treningskamp mot hverandre i 2016.

– David Wagner er en av mine beste venner, kanskje min beste venn. Vi spilte med hverandre et par år, men vi spilte ikke bare – vi feiret også noen ganger, sa Klopp til Liverpools nettside i 2016, gjengitt av Daily Mail.

Lik spillestil

I intervjuet med The Guardian erkjente Wagner at stilen han står for samme fotballfilosofi som Jürgen Klopp – høyt press og offensiv fotball.

– Det er ikke bare én måte å være suksessfull i fotball på, men dette var stilen vår i Dortmund – og min stil. Jeg er helt overbevist om måten vi spiller på. Jeg liker fart, lidenskap og denne måten å spille på, fastslo Wagner.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller ser også likhetstrekkene mellom Liverpool og Huddersfield.

– Først og fremst handler det om at det er to lag som er skumle å ha ballen mot. Spesielt rett etter at motstanderen har tatt over ballen, skal de vinne den igjen med det klassiske gegenpresset. Du så det sist i Huddersfields kamp mot Manchester United, der Mata mistet ballen og de sendte frem masse folk, sier Stamsø Møller.

– Det resulterer i at du får lag som passer til å være underdog, og at det av og til skorter når de er favoritter. Vi vet det fra før med Liverpool, men vi ser det også på Huddersfield – plaoyff-finalen, første kamp i Premier League og første hjemmekamp, konstaterer fotballeksperten.

Helt lik klesstil

Likhetene stopper ikke der. Som Klopp, pleier Wagner å gå kledd i joggedress, caps og briller på sidelinjen.

– Begge oppfører seg på en måte som gjør dem veldig populær blant egne fans. De er veldig oppriktige, og snakker et språk fansen forstår. Begge er også eksentriske og aktive. Det gjør at de ofte kan vinne over dem som egentlig ville tvilt, forklarer Stamsø Møller.

Han tror forholdet mellom dem vil ha stor innvirkning på lørdag.

– Det er kanskje mest fordel Wagner, fordi han kjenner Klopp enda bedre enn Klopp kjenner ham. Han har nok hatt Klopp som forbilde i lang tid, kjenner grunnfilosofien og vet hvordan han skal utnytte og benytte seg av det.

– Samtidig vet Klopp at han møter en manager som vet akkurat hva han gjør, men gevinsten er ofte størst for underdogen med den type fotball, sier han.

Tar Klopp i forsvar

Kritikken har haglet mot Liverpool og Klopp etter en trå start på sesongen med 9. plass og negativ målforskjell. Det klarer ikke Wagner å forstå.

– Jeg kan forstå kritikk mot antall poeng, men ikke mot prestasjonene. Jeg aner ikke hva folk forventer. Hvordan de skaper sjanser, hvordan de forsvarer seg – det er kino på sitt beste. Du kan ikke spille fotball stort bedre, skryter Wagner i et intervju med Sport Bild gjengitt av Liverpool Echo.

I 2015 skrøt også Wagner over hvor dedikert kameraten er. Før Klopp ble Liverpool-manager hadde han en fire måneder lang ferie, noe Wagner tror var viktig for ham.

– Han hadde jobbet hver eneste dag i 14 år i pressede situasjoner – enten som nedrykkstruet eller nær å komme til Champions League-finalen. Lagene hans jobber hardt helt til sesongens siste dag. Han er en fin kar, en morsom kar og det faller ham helt naturlig. Han jobber aldri etter reglene, og er bare seg selv hele tiden, sa Wagner til The Guardian.

Kilder: Liverpool Echo, The Guardian, Goal, Sky Sports og Daily Mail.

Lørdag 16.00 møtes Jürgen Klopp og David Wagner for første gang i en offisiell kamp som managere. Oppgjøret ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo!