Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hummer

½ - 1 hummer per person. En hummer veier vanligvis rundt 800 gram.

Lake:

  • 10 l vann
  • ½ dl salt pr liter vann
  • 1 fl lyst øl
  • Rikelig med krondill

Hummer skal kokes i rikelig med vann. Du skal ha ½ dl salt per liter vann.

Kok opp vann og salt, tilsett øl og krondill og kok opp på nytt. Legg hummer med hodet først ned i det kokende vannet, kok den i 20 min (avhengig av størrelse, vår hummer veide ca 800 g).

Avkjøles før den deles. For å få den hurtig avkjølt kan du legge den i kaldt vann i 10 minutter.

Havets delikatesse. Foto: Bjarte Ragnhildstveit
Havets delikatesse. Foto: Bjarte Ragnhildstveit

Tilbehør:

Brød, sitron, majones, Ailo / hvitløksmajones.

Eller prøv en av disse” sausene”

Hovmestersaus

  • ½ dl sennep (dijonsennep)
  • ½ dl honning
  • 1 – 1 ½ dl nøytral olje (for eksempel solsikke)
  • Rikelig med finhakket dill
  • Smak til med 1 -2 ts sterk kaffe (espresso)

Rør sammen sennep og honning, spe med olje i en tynn stråle mens det vispes godt.

Rør inn finhakket dill og smak til med litt sterk kaffe.

Majones

  • 1 eggeplomme (romtemperert)
  • saft av ½ sitron
  • Ca. 1 ½ dl nøytralolje for eksempel solsikkeolje
  • ½ dl olivenolje
  • ca 1 ss kaldt vann
  • salt og pepper
  • 1 -2 ts dijonsennep, kapers, persille eller dill, gressløk

Pisk sammen eggeplomme, sitronsaft og sennep. Spe med olje i en tyn stråle, pisk godt hele tiden (oljen må være temperert)

Pisk inn 1 ss kaldt vann og smak til med salt og pepper.

Majones kan også smakes til med finhakket hvitløk og dill, kapers og finhakket dill eller gressløk og ev. litt med sennep.

Eller bruk ferdig majones og smak den til med, dijonsennep, sitron og krydder.