Spesiell fredag for The Voice-Thomas: – Det blir veldig tøft

Thomas Løseth (29) kjenner følelsene boble når han tenker på de som skal sitte i salen under fredagens livesending.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige fredag var The Voice-eventyret over for Karina Pieroth (21) og Isabelle Bjørneraas (20). Etter å ha vist fantastiske prestasjoner, måtte Morten Harket og Martin Danielle sende hjem en deltaker fra hvert sitt lag.

På fredag tar alle de fire mentorene med seg to deltakere hver. Én fra hvert lag må sjekke ut av The Voice-sirkuset, og seerne bestemmer hvem.

For Thomas Løseth fra Orkdal i Sør-Trøndelag blir fredagens livesending ekstra spesiell.

Besøk av barna

Døtrene hans, Alexandra (4) og Angelica (7), har kommet fra Trøndelag for få se pappa fra salen for aller første gang.

– Det blir følelsesmessig veldig tøft å stå på scenen på fredag. Samtidig gleder jeg meg veldig mye, forteller 29-åringen til TV 2.

– Det er kjipt å være borte fra dem, så på fredag blir det veldig artig for både dem og meg.

Løseth kommer fra en liten bygd der alle kjenner alle. Han forteller at han ofte blir gjenkjent på gata, og at det fortsatt er en litt merkelig følelse.

– Det oppleves litt rart. Men alle tilbakemeldinger har vært utelukkende positive. Det har egentlig overrasket meg litt, for responsen har vært bedre enn jeg hadde trodd på forhånd. Det er artig at folk engasjerer jeg, forteller trønderen.

Lene Marlin-hyllest

Flere ganger har Løseth rørt Lene Marlin til tårer for sin helt unike tilstedeværelse på scenen.

– Du har en innlevelse og formidlingsevne som er veldig spesiell, og den har jeg kjent på i alle rundene, hyllet mentoren etter Thomas' nydelige tolkning av Coldplays «Everglow».

Selv nevner han John Mayer og avdøde Tom Petty som sine musikalske forbilder.

– Drømmen min er å kunne leve av musikk og kunne reise på turné.

Småbarnsfaren var allerede vokalist i bandet «Eyeon» da han meldte seg på The Voice. Nå håper bandmedlemmene at han ikke vil forlate dem.

– Gutta ble sjokkerte og overraska da jeg fortalte at jeg hadde meldt meg på The Voice. Samtidig ble de jo veldig glade.

Vil leve av musikken

Thomas Løseth har alltid vært opptatt av musikk. I en alder av 14 bestemte han seg for at det var det han skulle leve av.

– Rytmer og melodier har alltid fascinert meg. Jeg startet med å spille trommer da jeg var tolv år, og holdt det gående i åtte år. Så startet jeg med å synge da jeg var 16. Og derifra har det bare gått i ett, forteller han.

På fredag står Thomas Løseth på scenen sammen med resten av deltakerne i den tredje livesendingen.

Se The Voice live fredag klokken 20.00 på TV 2. Du kan også se hele programmet på TV 2 Sumo.