MARSJORDRE: Naby Keita fikk ikke fullføre kampen etter å ha pådratt seg to gule kort.
MARSJORDRE: Naby Keita fikk ikke fullføre kampen etter å ha pådratt seg to gule kort. Foto: Hendrik Schmidt

Liverpools nysignering utvist for tredje gang på sju kamper

Naby Keita ble utvist i et hett storoppgjør mellom RB Leipzig og Bayern München i den tyske cupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

Det er i alle fall det Liverpool håper skal bli realiteten når Naby Keitas blir deres eiendom fra og med neste sesong. Rekordavtalen som ble inngått noen dager før Deadline Day, koster Liverpool 510 millioner. Målet er å styrke den sentrale midtbanen på Anfield.

Røde Keita
Jürgen Klopp og Liverpool gleder seg nok til den guineanske 22-åringen blir ferdig med sitt siste år i RB Leipzig og trer på seg den røde drakten på Merseyside, men det kan virke som man har en jobb å gjøre med å luke bort noen unoter.

Onsdag kveld ble nemlig Keita utvist etter to gule kort i det dramatiske cup-oppgjøret mot Bayern München, som for øvrig endte med tap for Keita og Leipzig etter straffekonk. Kortene kom etter en stempling av Thiago like før pause og trøyeholding av en kontrende Robert Lewandowski like etter hvilen.

Det er tredje gang på sju kamper at Keita får marsjordre.

De to foregående røde kortene kom i en landskamp mot Tunisia og et Bundesliga-oppgjør mot Borussia Mönchengladbach i midten av september.

– Jeg mener at Naby Keita fikk to gule kort for to forseelser. Etter min mening fikk han gult kort for sine første forseelser. Før han fikk sitt første gule kort ble han taklet mange ganger. I disse situasjonene savner jeg at det blir trukket en lik linje, men det ble ikke avgjørende for kampen, sier Leipzig-trener Ralph Hasenhuttl ifølge Sportskeeda.

Ragnick hyllet Keita
Det som derimot ble utslagsgivende, mener treneren, var dommerens avgjørelse om å trekke tilbake et straffespark og gjøre det om til frispark etter å ha konsultert med femtedommeren som stod et stykke unna situasjonen der Arturo Vidal la Emil Forsberg i bakken.

Avgjørelsen satte sinnene i kok hos energidrikk-klubben, og sportdirektør Ralf Rangnick var så rasende da lagene gikk til pause at han forsøkte å vise dommeren en video på mobilen sin for å bevise at Leipig skulle hatt straffespark. Keita var blant dem som måtte holde Rangnick tilbake.

MÅTTE ROES NED: Spillerne grep inn da det kokte over for Leipzig-sportsdirektør Ralf Rangnick.
MÅTTE ROES NED: Spillerne grep inn da det kokte over for Leipzig-sportsdirektør Ralf Rangnick. Foto: Michaela Rehle

Men Rangnick er ikke alltid rasende. I et intervju med Kicker i forkant av oppgjøret mot Bayern ble Keita hyllet av sportssjefen, som tidligere har jobbet med spillere som Sadio Mané, David Alaba og Roberto Firmino.

– Han er en av de beste jeg har jobbet med i mine 20 år i fotballen. Jeg ville også foretrukket, ti ganger, at vi hadde beholdt ham i ytterligere fem år, men vi er ikke i stand til å betale lønninger i 10 millioner euro-klassen, sier Rangnick.

TV 2s Premier League-kommentator og -ekspert, Simen Stamsø Møller, er også heftig begeistret over Keita.

– Av spillerne var dette Bundesligas største sensasjon i sesongen som gikk. Den lille 22-åringen fra Guinea har vært hjertet i mirakellaget RB Leipzig. Han har alt man ser etter i en sentral midtbanespiller; god nærteknikk, bra driv med ballen, gode lange og korte pasninger og spilleforståelse. I tillegg dukker han opp og scorer titt og ofte, skrev Stamsø Møller i et blogginnlegg om talentene i Bundesliga tidligere i år.

PS: Sven Ulreich ble Bayern Münchens redningsmann da han stoppet Timo Werners straffespark.