Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fire personer drept i ulykken mellom et passasjertog eller og et militært transporkjøretøy, skriver politiet i Vest-Uusimaa på Twitter.

I tillegg er 11 personer er sendt til sykehus. Fire av dem er alvorlig skadet, melder YLE.

Tre vernepliktige omkom

Det var det militære personellet i kjøretøyet som ble hardest rammet i ulykken, opplyser sykehuset i Raseborg til YLE. Tre av de drepte skal være vernepliktige som satt i kjøretøyet.

Kjøretøyet de vernepliktige satt i var en pansret lastebil av typen Masi. 11 personer var i bilen. Personellet har sikkerhetsbelter, og en rullestang skal også beskytte kjøretøyet ved kollisjoner.

– De fleste i lastebilen, var vernepliktige soldater, og flere av dem er alvorlig skadd, sier Veli-Pekka Nurmi, direktør i den finske havarikommisjonen.

Én av de omkomne var passasjer på toget - som var en type skinnetog. Denne personen skal ha omkommet som følge av en helsereaksjon etter kollisjonen.

Ulykken skjedde i Skoby i Raseborg klokken 07 torsdag morgen, norsk tid.

Ubemannet planovergang

Krysset ulykken skjedde i var et ubemannet kryss uten veibom. Militærlastebilen endte opp i grøfta med store skader.

– Det er for tidlig å si hva som forårsaket ulykken. Folk vil bli avhørt når det er helsemessig forsvarlig. Men dette er en ubeskyttet overgang med dårlig sikt på grunn av snøfall, sier politietterforsker Matts Sjöholm på en pressekonferanse.

Det holdes en militærøvelse i regionen, og er dermed stor aktivitet i området for tiden. Det militære kjøretøyet som var involvert var fra Nylands Brigad som er den eneste militærtroppen i Finland hvor undervisningen gis på svensk.